Jović iz penala

Zrinjski minimalno slavio protiv Širokog u hercegovačkom derbiju

Sport / Nogomet | 29. 07. 2017. u 19:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog s minimalnih 1:0 slavili su protiv Širokog Brijega u 53. hercegovačkom derbiju drugog kola Premijer lige BiH igranom pred oko 7.000 gledatelja na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Plemići su zamalo poveli već u 5. minuti kada je Bernardno Matić presjekao loptu koja je prevarila Bilobrka i zamalo otišla u mrežu. Igralo se u prvim minutama otvoreno na obje strane, ali tempo je ubrzo usporio.

U 23. minuti Bralić je loptu vratio Barišiću koji je loše procijenio te ga je preletila, a na loptu je naletio Miloš Filipović, no vratar Luka Bilobrk je odlično obranio u situaciji ''jedan na jedan''. Tom prilikom neoprezan je bio Filipović koji je koljenom u glavu udario vratara Širokog raskrvarivši mu čelo.

Pet minut akasnije sjajna prilika za Široki. Krstanović je glavom loptu spustio do Josipa Ćorića koji s vrha šesnaesterca iz voleja sjajno pucao, no vratar Kenan Pirić je još bolje reagirao.

Najbliže pogotku ''Plavo-bijeli'' su bili u 35. minuti kada je Luka Menalo glavom pogodio gredu te se s rezultatom 0:0 otišlo na odmor.

Nastavak susreta nije donio previše uzbuđenja, igra se dosta umrtvila, ali u 71. minuti sudac Tomislav Čuić opravdano je dosudio jedanaesterac za Mostarce. Stipo Marković je neoprezno izgubio loptu, Filipović je krenuo u prodor, a Matić ga je neoprezno zaustavio.

Siguran s ''bijele točke'' bio je Toni Jović.

Do kraja susreta obje momčadi su imale po par prilika, no mreže su mirovale.

U trećem kolu Zrinjski u subotu, 5. kolovoza u 17.30 sati, gostuje u Bijeljini kod Radnika dok Široki Brijeg u petak, 4. kolovoza u 19.30 sati, na Pecari dočekuje zenički Čelik.

Rezultati 2. kola:

Mladost - Željezničar 2:1
Vitez - Krupa 1:1
Sloboda - Radnik 0:1
Zrinjski - Široki Brijeg 1:0

30. srpnja:
Gošk - Borac (17.30)
Čelik - Sarajevo (19.30)

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close