''Marijofil Džidić''

Zrinjski i Cibona u finalu

Sport / Košarka | 15. 09. 2017. u 20:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu tradicionalnog 9. Memorijalnog turnira ''Marijofil Džidić'' koji se igra u Mostaru igrat će domaćin Zrinjski i zagrebačka Cibona.

Svoj prvi nastup na Memorijalnom turniru ''Marijofil Džidić'' zagrebačka Cibona okončala je vrlo uvjerljivom pobjedom protiv slovenske Rogaške (67:46). Momčad Slobodana Subotića, koja je u Mostar došla bez prvog centra i reprezentativca Luke Žorića, lako se obračunala s Rogaškom koju vodi Mostarac Damjan Novaković.

Samo u prvoj četvrtini bila je to ravnopravna borba, a onda je u drugoj povukao veteran Marin Rozić postigavši nekoliko vezanih koševa i Cibona se odvojila, a u drugom poluvremenu je i razvila slovensku ekipu.

Amerikanac Melvin Cleveland ubacio je 17 koševa uz sedam skokova, Rozić je dodao 12 za Cibonu. Kod Rogaške je jedini odskakao brzi američki playmaker Rashun Davis (13 poena) koji je izgubio čak osam lopti.

U prvom polufinalu Zrinjski je jednako lako porazio Kakanj 78:62 u utakmici u koju je kontrolirao rezultat. Domaćina su predvodili Ivan Begić (16 poena), Marko Ramljak (14), Aleksandar Sokolović (13) te povratnik iz Amerike Torrion Brummitt (11).

Kod momčadi koju vodi Josip Pandža Danilo Negovanović je imao 14 koševa.

Zrinjski će u subotu (20 sati) igrati protiv Cibone, a od 18 sati igraju Kakanj i Rogaška.

Kopirati
Drag cursor here to close