Reprezentacija

Zmajevi slijeću u Zenicu: Prva prepreka u 2017. Gibraltar

Sport / Nogomet | 19. 03. 2017. u 17:10 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija BiH okupit će se sutra u Trening kampu NS BiH u Zenici, gdje će se pripremati za susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gibraltara, 25. ožujka u Zenici, te prijateljsku utakmicu sa  Albanijom, tri dana kasnije u Elbasanu.

Izbornik Mehmed Baždarević za ovo okupljanje pozvao je 24 nogometaša, kao i četiri rezervna igrača:

Vratari - Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;
Obrana - Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović;
Vezni - Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić;
Napad - Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić;
Rezerve - Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Samir Memišević.

Baždarević ističe da bh. tim ima dosta problema zbog ozlijeđenih i suspendiranih te igrača koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima.

“Vjerovatno svi misle da će biti lako, ali mi se moramo profesionalno i ozbiljno spremiti jer je pred nama važna utakmica na putu prema Rusiji. Gibraltar je nova reprezentacija koja nije napravila značajne rezultate. Gledali smo njihove utakmice i imamo prave informacije o načinu na koji igraju. Moramo biti izuzetno profesionalni. Želimo odraditi posao na najbolji mogući način uzeti ta tri boda”, kazao je Baždarević.

Dodao je kako protiv Gibraltara neće eksperimentirati. 

“Možemo nastupiti u formaciji 4-3-3 ili 4-4-2. Imamo sasvim dovoljno igrača da odradimo posao na pravi način. Oni koji su standardni ove sezone igraju odlično, neki su u lošijoj formi, ali raduje me da mladost dolazi i na njima je da se pokažu. Kada je riječ o utakmici sa Albanijom, tu ćemo probati i neke druge formacije koji bi nam u budućnosti mogli koristiti”, zaključio je Baždarević.

Najbolji nogometaši BiH do susreta sa Gibraltarom u Zenici obavit će sedam treninga, a prvi je zakazan za sutra od 17.30 sati.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close