Kvalifikacije

Zmajevi kreću u akciju Gibraltar

Sport / Nogomet | 20. 03. 2017. u 08:04 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u ponedjeljak u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će se pripremati za susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje se održava u Rusiji 2018., protiv Gibraltara i prijateljsku utakmicu s Albanijom.

Izbornik Mehmed Baždarević za ovo okupljanje pozvao je 24 nogometaša:

Vratari: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;
Obrana: Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović;
Vezni red: Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić;
Napad: Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić.

Izbornik Baždarević dodatno je pozvao nogometaše Sarajeva i Željezničara, Harisa Duljevića i Miroslava Stevanovića za te dvije utakmice. Baždarević je na nedavno održanoj konferenciji istaknuo da bh. momčad ima problema zbog ozlijeđenih i suspendiranih, te igrača koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima.

Rekao je da je Gibraltar nova reprezentacija, koja nije napravila značajne rezultate, te da je gledao njihove utakmice i ima informacije o načinu kako igraju. ''Moramo biti izuzetno profesionalni, nastojati igrati što bolje. Želimo obaviti posao na najbolji mogući način i uzmemo ta tri boda'', kazao je Baždarević.

Kada je u pitanju susret s Albanijom, dodao je da će probati neke druge sustave igre, koji će možda u budućnosti biti od koristi.

Najbolji nogometaši BiH do susreta s Gibraltarom u Zenici će obaviti sedam treninga, a prvi je zakazan u ponedjeljak od 17.30 sati.

Kvalifikacijska utakmica s Gibraltarom se igra 25. ožujka u Zenici, a prijateljska protiv Albanije tri dana poslije u Elbasanu.

Kopirati
Drag cursor here to close