biti ili ne biti

Zidane je osvojio više bodova i od Barcelone i od Atletica, ali...

Sport / Flash | 21. 05. 2017. u 09:43 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna utakmica i jedan bod - to je ono što u ovome trenutku dijeli Real Madrid od naslova prvaka Španjolske.

Momčad Zinedina Zidane ima sve u svojim rukama, a protivnik je Malaga, tim kojeg trenira bivši Realov igrač, legendarni Michel.

Malaga je u ovogodišnjem prvenstvu pokazala vrlo zanimljiv nogomet, pobijedivši između ostalih i Barcelonu.

Bez obzira hoće li Zidane nakon punih pet godina suše donijeti titulu na Estadio Santiago Bernabeu, njegov je učinak od trenutka preuzimanja kraljevskog kluba pa do danas uistinu impresivan.

U svome dosadašnjem vođenju Reala ovaj slavni Francuz je izgubio samo četiri utakmice u La Ligi, doduše - tri od toga u ovoj sezoni (Sevilla, Valencia i Barcelona).

Unatoč činjenici da je Barcelona u prošloj sezoni osvojila naslov prvaka i time više bodova od Reala, sam Zidane kao trener do sada je osvojio četiri boda više od Barcelone i čak 21 bod više od Atletica, kao svojih najljućih rivala, podsjeća Marca.

Michel i Zidane, jedan na jedan

Konzekventnost koju je Real dobio njegovim dolaskom na klupu je uistinu impresivna. Hoće li to pak biti i dovoljno za tu dugo željenu titulu prvaka Španjolske, znat će se večeras nešto prije 22 sata kada završi utakmica na stadionu La Rosaleda u Malagi.

Zidaneu su na raspolaganju svi starteri Reala, ne računajući ozlijeđene Bale i Carvajala. Malaga nema nikakvih motiva za bodove, osim prestiža i posebne inspiracije koju svaki španjolski tim ima u utakmicama protiv Reala i Barcelone.

Zanimljivo je napomenuti kako bi, u slučaju da ona večeras pobijedi Reala, Malaga automatski ostala kraća za milijun eura koji joj pripadaju kao bonus za Isca, koji im se isplaćuje za svaku osvojenu titulu prvaka Španjolske od strane kraljevskog kluba.

Isco je za Málagu igrao od 2011. do 2013., a u 69 utakmica postigao je 14 golova, nakon čega ga je za 30 milijuna eura kupio Real.

Osvoji li svoju prvu La Ligu, Isco će to učiniti na 'svome' stadionu, ali s novim klubom.

Kopirati
Drag cursor here to close