uoči Cardiffa

Zidane: Da smo igrali skupa, Ronaldo bi opet bio zvijezda

Sport / Flash | 02. 06. 2017. u 20:28 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda jedan od najboljih igrača svijeta svoje generacije, trener Reala Zinedine Zidane kaže kako ni on ne bi uspio zasjeniti Cristiana Ronalda da su njih dvojica igrali skupa.

U pokušaju da obrani titulu prvaka Europe, slavni Francuz će se u subotnjem finalu u Cardiffu ponajviše oslanjati na portugalsku zvijezdu, odnosno Ronaldovu vještinu postizanja golova, piše Marca.

"Ronaldo je dobar momak, brine se za suigrače iz momčadi. On profesionalno radi ono što je jedino bitno, uvijek želi više, želi pobjeđivati i nikad nije zadovoljan. To je njegov najveći doprinos timu. Da smo igrali skupa u ekipi, on bi bio zvijezda, jer on je taj koji postiže golove", kazao je Zidane novinarima u Cardiffu.

Protivnik Reala Juventus izgubio je svoja dva posljednja finala i njegova motivacija u ovogodišnjem finalu naprosto se može fizički osjetiti.

"Mi smo spremni, odlično smo se pripremali za ovu utakmicu. Mukotrpno smo radili kako bismo došli dovde i imamo dobar mentalni pristup", kaže Zidane.

"Nemamo pritiska na sebi, mi cijelo vrijeme živimo s takvim pritiskom. Znadete već kakav je ovo klub, mi uvijek kažemo da smo favoriti, mi smo svjesni kako je ovo još jedna finalna utakmica u kojoj pobjednik dobiva sve i kako je sve moguće. Mi smo favoriti i pokušat ćemo učiniti sve što je moguće kako bismo pobijedili", otvoreno je kazao trener Reala.

Zidane napominje kako i on i njegovi igrači uživaju o ovakvim situacijama, jer je to jedno uzbudljivo iskustvo.

"Kao igrač izgubio sam toliko toga. Oba tima igraju istu igru, a susrećemo se s briljantnim timom na drugoj strani. Svi želimo vidjeti jednu dobru završnicu i to je to", kaže Zidane.

Kazao je također kako će najteži posao za njega biti odabir igrača, jer šestorica neće moći biti u timu.

"To je dio moga posla i ja ću ga obaviti čiste savjesti. Svi su u istome brodu", napominje Zidane.

Po pitanju izjave Juventusova braniča Danija Alvesa, kako je 1998. godine Real u finalu pobijedio Juventus golom iz zaleđa (Predrag Mijatović), a Zidane je tada igrao za Juve, kaže kako je u ovome trenutku fokusiran na budućnost, a ne na prošlost.

"Moje misli i brige usmjereni su jedino na sutrašnju utakmicu", kazao je Zinedine Zidane.

O samome Juventusu kaže kako to nije isključivo momčad koja se briljantno brani, nego je i napadački iznimno učinkovita.

"Juventus nije samo obrana, nije samo to njihova igra, imaju i vrlo dobre napadače. Juve je oduvijek imao odlične momčadi, a možda su u ovome trenutku bolji nego što su bili u prošlosti", zaključio je Zidane.

Karembeu, Raúl González, Roberto Carlos, Figo, Zidane, Mijatović, Míchel Salgado i Seedorf

Susret Realovih osvajača Lige  prvaka u Cardiffu

U petak su se na National Stadium of Wales u Cardiffu našle legende Reala koji su 20 puta podizalii najcjenjeniji pehar europskog nogometa.

Uoči svog drugog pokušaja osvajanja Lige prvaka u ulozi trenera, Zinedine Zidane se slikao s osvajačima tog trofeja iz vremena kad je i sam igrao nogomet na visokoj razini i osvajao titule: Karembeu, Raúl González, Roberto Carlos, Figo, Mijatović, Míchel Salgado i Seedorf.

Ovi velikani nogometa, podsjetimo se osvajali su naslove prvaka Europe s Realom, ali neki i s drugim klubovima: Christian Karembeu (Real, 1998 i 2000), Raúl González (Real, 1998, 2000 i 2002), Roberto Carlos (Real 1998, 2000 i 2002), Luis Figo (Real, 2002), Zinedine Zidane (2002 kao igrač Reala, 2016 kao trener, 2014 kao asistent Ancelottija), Pedrag Mijatović (Real, 1998), Míchel Salgado (Real, 2000 i 2002) i Clarence Seedorf (Real, 1998 i 2000, Ajax, 1995, AC Milan 2003 i 2007).

Kopirati
Drag cursor here to close