Plemići pred titulom

Željo izgubio, Zrinjski slavio u drami i ima sve u svojim rukama

Sport / Nogomet | 20. 05. 2017. u 16:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski nakon devet kola Lige za prvaka BiH na korak je do osvajanja titule jer u posljednjem kolu na domaćem terenu igra protiv Slobode i za peti naslov prvaka BiH treba im pobjeda.

No, nije sve tako dobro izgledali u Bijeljini gdje smo gledali pravu dramu. Kapetan Zrinjskom Pero Stojkić napravio je oštar prekršaj u 49. minute te je dobio crveni karton, a iz slobodnog udarca Dino Beširović sjajno pogađa u 50. minuti za 1:0. 

''Plemići'' se nisu predavali te su u 77. minuti preko Saše Kajkuta, koji je u igru ušao samo šest minuta ranije, izjednačili na 1:1. 

I kada se činilo da će Zrinjski prokockati titulu, u 93. minuti sudac Antoni Bandić iz Gruda pokazao je na ''bijelu točku'' s koje pogađa Saša Kajkut za veliko slavlje i pobjedu Mostaraca 1:2.

U 36. minuti sudarili su se igrač Radnika Marko Obradović te vratar Zrinjskog Kenan Pirić koji je dobio udarac u glavu te je kolima hitne pomoći prevezen u bijeljinsku bolnicu, a zamijenio ga je mladi vratar Krešimir Bandić.

Nogometaši Sarajeva s minimalnih 1:0 slavili su na Koševu protiv Željezničara u gradskom derbiju, a jedini pogodak postigao je Amer Bekić u 22. minuti iz jedanaesterca.

''Plemići'' su iskoristili na najbolji način poraz Željezničara na Koševu te kolo prije kraja imaju bod prednosti nad sarajevskim klubom, u posljednjem kolu dočekuju Slobodu i pobjedom bi došli do obrane naslova prvaka.

Željezničar će igrati protiv Radnika, a Sarajevo u gostima protiv Krupe.

Utakmicu bez velikog rezultatskog značaja u Tuzli su odigrali Sloboda i Krupa, a slavili su gosti s 3:1.

Deveto kolo zaključit će se u nedjelju (17.00 sati) utakmicama Lige za ostanak: 

Metalleghe - Široki Brijeg 
Vitez - Mladost DK
Čelik - Olimpic

Rezultati devetog kola:

Radnik - Zrinjski 1:2
Sloboda – Krupa 1:3
Sarajevo – Željezničar 1:0

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close