42 triple-doublea

Završena nevjerojatna sezona Russella Westbrooka

Sport / Košarka | 26. 04. 2017. u 07:31 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Houston Rocketsa izborili su drugi krug play offa NBA lige, nakon što su sinoć svladali Oklahoma City Thunder sa 105:99 i upisali odlučujuću, četvrtu pobjedu u seriji.

Vođa Rocketsa James Harden sinoć je ponovno briljirao s 34 koša, osam skokova i četiri asistencije, a Oklahomi nije pomogao ni novi nevjerojatni učinak Russella Westbrooka, koji je imao 47 koševa, 11 skokova i devet asistencija.

Westbrook je okončao brilijantnu sezonu kao prvi igrač nakon sezone 1961./1962. i velikog Oscara Robertsona koji je prosječno ostvarivao ''triple - double'' učinak. Russell je postavio rekord NBA lige sa 42 ''triple-doublea'' u ovoj sezoni, odnosno s prosječno 31,6 koševa, 10,7 skokova i 10,7 asistencija po susretu.

Sinoć mu je protiv Houstona nedostajao tek jedan skok za 43. ''triple-double'', ali pogodio je tek pet šuteva za tricu iz čak 18 pokušaja.

U pobjedi Rocketsa Lou Williams je dodao 22 koša, a Patrick Beverly 15.

Spursi poveli protiv Grizzliesa

San Antonio Spursi poveli su u seriji protiv Memphis Grizzliesa s 3:2, nakon sinoćnje domaće pobjede od 116:103.

Spurse je predvodio Kawhi Leonard s 28 koševa, dok je Patty Mills dodao 20. U momčadi Memphisa istaknuo se Mike Conley s 26 koševa.

San Antonio je sinoć šutirao 14 od 28 s linije za tricu, a s te udaljenosti istaknuo se Mills, koji je od sedam šuteva za tri pogodio pet.

Šesta utakmica između ove dvije momčadi na rasporedu je u četvrtak u Memphisu kada će Grizzliesi pokušati doći do novog izjednačenja, a Spursi do plasmana u drugu rundu play offa.

Jazzeri u gostima slavili protiv Clippersa

S 3:2 u seriji poveli su i košarkaši Utah Jazza protiv Los Angeles Clippersa. Utah je slavio u gostima nošen učinkom Gordona Haywarda koji je upisao 27 koševa i osam skokova, dok se u kod Clippersa istaknuo Chris Paul s 28 koševa, četiri skoka i devet asistencija.

Utah je do važne pobjede došao zahvaljujući seriji od pet pogođenih trica u zadnjoj četvrtini, od kojih je tri pogodio Rodney Hood.

Hayward se vratio na najbolji mogući način nakon što je zbog trovanja hranom propustio pobjedu sve momčadi u četvrtom susretu. U igri Clippersa osjeti se izostanak Blakea Griffina, koji zbog ozljede stopala neće moći pomoći svojoj momčadi u ovoj seriji.

Jazz može izboriti plasman u drugi krug playoffa već u idućem susretu koji je na rasporedu u petak.

Razultati sinoćnjih susreta:

Zapad:
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 105:99
(Houston se s 4:1 plasirao u drugi krug playoffa)

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 116:103
(San Antonio vodi s 3:2 u pobjedama)

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 92:96
(Utah vodi s 3:2 u pobjedama)

Kopirati
Drag cursor here to close