odbijena žalba reala

Žalbeno vijeće potvrdilo kaznu od pet utakmica za Ronalda

Sport / Flash | 16. 08. 2017. u 12:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žalbeno vijeće Španjolskog nogometnog saveza odbilo je u srijedu žalbu Real Madrida uloženu zbog kazne od pet utakmica zabrane igranja, izrečene Cristianu Ronaldu nakon nasrtanja na suca u nedjeljnoj prvoj utakmici Superkupa.

Kazna se sastoji, kao što je to disciplinska komisija u svome postupku odredila od jedne utakmice za crveni karton i četiri zbog guranja suca.

Žalbeno vijeće nije prihvatilo nijedan od iznesenih argumenata iz žalbe kraljevskog kluba. Real je nastojao da se poništi drugi žuti karton kojeg je Ronaldo dobio zbog, kako je sudac de Burgos ocijenio, simuliranja jedanaesterca, nakon što je pao u dvoboju s Umtitijem, piše Mundo Deportivo.

Osim toga, odbijena je žalba na zabranu od četiri utakmice zbog Ronaldova pritiska na suca, na posebno grub način - guranjem. Može se kazati kako je Portugalac pritom još dobro prošao jer članak 96. Disciplinskog kodeksa predviđa minimalnu kaznu od četiri utakmice.

Real Madrid još uvijek ima posljednju instancu za žalbu, tj. kod Upravnog suda za sport (CAS).

Međutim, gotovo je sigurno kako Ronalda neće biti večeras (srijeda, 23.00 sata) u sastavu Reala na Santiago Bernabeu, gdje će kraljevski klub pokušati obraniti prednost iz prvog susreta od 3:1 i tako osvojiti Super kup Španjolske.

Kopirati
Drag cursor here to close