Uživa u odmoru

Wagner iz sunčanog Brazila: Vidim da je prava zima i već mi je hladno

Sport / Nogomet | 10. 01. 2017. u 13:34 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sibirska hladnoća dočekala je nogometaše Širokog Brijega koji su prvi krenuli s pripremama za proljetni dio prvenstva. Poprilično niske temperature i bura pratit će izabranike trenera Denisa Ćorića na njihovim prvim treninzima. Mladom stručnjaku se na jučerašnjoj prozivci i startu priprema odazvalo dvadeset i troje igrača.

Opravdano su izostali jedino pričuvni vratar Luka Bilobrk (naknadno se tijekom dana priključio momčadi), veznjak Zoran Plazonić (manji zdravstveni problemi) i kapetan Wagner koji je dobio tjedan dana više odmora i iz rodnog Brazila se vraća 15. siječnja.

Iako se njegovi suigrači smrzavaju u „sibirskim uvjetima“ u Širokom Brijegu, Wagner s obitelji uživa u kupanju i visokim temperaturama na pješčanim plažama u rodnom kraju. Međutim, pomno prati događanja u Bosni i Hercegovini.

„U kontaktu sam sa stručnim stožerom i suigračima. Pratim vijesti i događanja u Bosni i Hercegovini. Vidim da je prava zima i već mi je hladno, uz smiješak je Wagner za Bljesak.info prokomentirao prizore svojih suigrača omotanih u kape, šalove i tople šuškavce na prvom treningu.

„Dok su moji suigrači tako odjeveni, ja sam u Brazilu stalno u kratkim hlačama zbog velike vrućine. No, tako je Bog zamislio svijet, tako nam podario i moramo se tome diviti“, dodao je.

On je već dvanaest godina stanovnik Širokog Brijega i kroz sve ove godine naviknuo je na hercegovačke zime, snijeg i hladnoću. Međutim, priznaje, neće mu po povratku iz Brazila biti lako prilagoditi se novim uvjetima.

„Sigurno neće biti lako, pogotovo ako ostanu ovako niske temperature, ali moram trenirati i maksimalno iskoristiti pripreme. Iako sam naviknuo na zimske uvjete, ovakve minuse još nisam doživio. Nadam se da neće dugo potrajati“, očekuje Wagner koji se u Širokom Brijegu osjeća kao i kod kuće.

Koliko mu je ovaj mali hercegovački prirastao srcu pokazao je i jučerašnjom objavom na svojoj službenoj Facebook stranici. Objavio je fotografiju na kojoj pozira uz kamen u kojem je isklesao natpis #ŠBsempre (Široki Brijeg zauvijek) i uputio svima velike pozdrave te time nesumnjivo obradovao brojne navijače i sugrađane koji nestrpljivo očekuju njegov povratak.

Kopirati
Drag cursor here to close