Francuska-Rusija-Belgija

Vujošević: Nismo imali sreće u žrijebu, bilo je i lakših skupina

Sport / Košarka | 24. 08. 2017. u 12:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacjiama za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini nastupit će u skupini E sa reprezentacijama Francuske, Rusije i Belgije, odlučeno je današnjim ždrijebom u Münchenu.

Izbornik Duško Vujošević izjavio je da "njegva ekipa nije imala sreće u žrijebu, jer je bilo i lakših skupina".

''U svakom slučaju treba osmisliti strategiju i pokušati pojačati ekipu. Svi smo apsolutno svjesni da smo plasmanom u kvalifikacije napravili jako veliki uspjeh. Ekipa, koju smo sastavili, je perspektivna, pokazala je veliki entuzijazam, borbenost, predanost, emociju i ima prostor za napredovanje. Međutim, kad je u pitanju trenutna kvaliteta, nije nešto što je posebno impresivno. Samo s ovakvim sastavom nećemo biti konkurentni u kvalifikacijama, a i ne treba gajiti iluzije da bez određenih pojačanja možemo napraviti neki ozbiljniji rezultat'', kazao je Vujošević.

Najbolji bh. igrač u pretkvalifikacijama Džanan Musa kazao je da je "zadovljan reprezentacijama u našoj skupini te da je bilo jačih grupa".

''Imamo svoju priliku. Ako se odazovemo u punom sastavu, ako atmosfera bude kao što je bila, naravno, ako nam trener ozdravi u što vjerujem da hoće, uz pomoć naših navijača i svih koji vjeruju u nas nadam se da ćemo ostvariti uspjeh'', kazao je Musa.

Kvalifikacije počinju u studenom, a košarkaši BiH otvaraju ih susretom s Rusijom na domaćem terenu, 24. studenog. Tri dana kasnije gostuju Francuskoj, dok 22. veljače 2018. u trećem kolu dočekuju Belgiju. Četvrto kolo na rasporedu je 25. veljače kada košarkaši BiH idu u goste Rusiji, dok se prvi krug kvalifikacija završava u srpnju 2018. Reprezentacija BiH 29. lipnja dočekuje Francusku, dok u posljednjem kolu 2. srpnja ide u goste Belgiji.

Nakon šest kola tri ekipe će nastaviti natjecanje u drugom krugu kvalifikacija.

Sastavi skupina prvog kruga europskih kvalifikacija za SP 2019.:

Skupina A: Crna Gora, Slovenija, Bjelorusija, Španjolska
Skupina B: Švedska, Turska, Latvija, Ukrajina
Skupina C: Poljska, Kosovo, Litva, Mađarska
Skupina D: Italija, Nizozemska, HRVATSKA, Rumunjska
Skupina E: Bosna i Hercegovina, Belgija, Francuska, Rusija
Skupina F: Bugarska, Češka, Island, Finska
Skupina G: Njemčka, Srbija, Austrija, Gruzija
Skupina H: Izrael, Velika Britanija, Grčka, Estonija

Kopirati
Drag cursor here to close