Novi izbornik

Vujošević: Nadam se da ću poboljšati bh. reprezentaciju

Sport / Košarka | 03. 04. 2017. u 10:31 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Bosna i Hercegovina je važan dio moga života, moga rada, moga bavljenja sportom i neraskidiv dio onih uspomena, bez kojih bi moj život bio siromašniji”, izjavio je novi izbornik košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević.

U pismenoj izjavi povodom imenovanja istaknuo je da je uvijek s radošću dolazio u Sarajevo i kada je vodio utakmice i kada nije.

“Reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzimam s radošću i sa nadom da ću njenu košarku poboljšati, tako da će se ekipa kvalificirati za velika natjecanja.”

“Upravo radost i nada su dvije stvari koje su presudno vodile moju odluku da se prihvatim izborničkog posla. Za taj posao imam i kvalifikacije i iskustva. Sve ću učiniti da ekipu koju budem vodio poboljšam i natjecateljski učinim stabilno pobjedničkom”, navodi Vujošević.

Smatra da Bosna i Hercegovina ima talentirane igrače i podsjeća da je Košarkaški klub Bosna u Sarajevo donio prvu europsku klupsku titulu u Jugoslaviji.

“To je lijepo i reći i čuti, ali imati to u vidu za mene je velika obveza. Ja ću uložiti sve što znam i imam da košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u viteškom igranju pobijedi svaku reprezentaciju na kugli koju zovemo Zemlja”, rekao je. 

Vjeruje da će igrači prepoznati njegovu energiju i da će se svi na isti način odazvati pozivu da igraju za reprezentaciju.

Kako je saopćeno iz Košarkaškog saveza BiH, Vujoševiću će zbog obaveza ovo biti jedina izjava za javnost do službenog predstavljanja u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close