Primera

Vrsaljko: Znao sam da će mi Simeone dati priliku

Sport / Nogomet | 14. 03. 2017. u 15:55 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko rekao je kako mu je bilo teško nakon dolaska u Atlético Madrid jer nije igrao, no i da ga je trener Diego Simeone učinio mentalno snažnijim, te da će dati sve od sebe kako bi crveno-bijeli osvojili Ligu prvaka.

“Na početku je bilo teško. Novi prijatelji, nova ekipa bio sam stigao u veliki klub i sve mi je bilo novo, uključujući i jezik. Premda je talijanski sličan španjolskom jeziku ipak nije isti. Početak mi je bio težak i zbog toga jer nisam igrao puno, no uvijek sam vjerovao u sebe i sada se osjećam dobro”, izjavio je Vrsaljko u intervjuu španjolskim sportskim novinama AS objavljenom u utorak, piše HRT. 

“No nikada nisam pomislio da sam donio krivu odluku. Od dolaska ovdje vjerovao sam u sebe i znao da će mi trener prije ili kasnije dati priliku te da ću se potvrditi u Atléticu”, rekao je.

Vrsaljko, 25-godišnji desni bek, došao je ljetos iz talijanskog Sassuola, no u prvih nekoliko mjeseci trener Diego Simeone mu je dao priliku igrati u samo nekoliko utakmica.

“Govorio mi je da dobro treniram i da nastavim tako. Da ću pomalo dobivati priliku. No ja se nisam zadovoljio time. Ovo je nogomet i treba gledati prema naprijed”, rekao je hrvatski nogometaš.

Situacija mu se, međutim, promijenila od sredine prosinca pa u drugom dijelu sezone igra u kontinuitetu i dalje se natječući za mjesto s 32-godišnjim Juanfranom Torresom. Vrsaljko je dosad igrao u 23 utakmice za Atlético.

“Simeone mi je pokazao kako da budem mentalno snažan. Kako da dajem više od 100 posto na treninzima i unesem emocije na teren. Pokazao mi je da je važno da idem prema naprijed”, rekao je Vrsaljko, koji je u posljednjim utakmicama trčao po desnoj strani pa centrirao loptu u kazneni prostor protivnika.

“Ovdje se sve radi kako bi ekipa pobijedila, za svakog suigrača. Kada sam stigao uvjerio sam se da je to tako, da se sve ostavlja na terenu zbog jedne velike obitelji, zbog ekipe”, zaključio je hrvatski reprezentativac. 

Kopirati
Drag cursor here to close