sve je na prodaju

Vincent Tan o prodaji Sarajeva: Razmislit ću kad dođe dobra ponuda

Sport / Nogomet | 01. 03. 2017. u 16:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na spekulacije da će prodati svoje klubove, među njima i FK Sarajevo, malezijski milijarder Vincent Tan reagirao je u izjavi za BBC, kazavši da su svi njegovi klubovi na prodaju, ali pod određenim uvjetom. 

U javnost je plasirana informacija da se Tan namjerava povući iz nogometa, što će reći da će klubovi u njegovom vlasništvu, među njima i FK Sarajevo, naći na tržištu. 

"Ranije sam ponavljao, a ponovit ću i sada, svi moji biznisi su na prodaju. Sve je na prodaju osim moje obitelji, jer se ne vežem za svoj posao emotivno. Ipak, to ne znači da ću zaista prodati svoje klubove. Ne razmišljam o tome, razmislit ću tek ako dođe dobra ponuda", izjavio je Tan za BBC. 

"Bilo je ponuda, ali nisu predstavljale pravu vrijednost. Cardiff je u dobrim rukama menadžera Neilla Warnocka, mislim da ima dobre šanse da se plasira u Premiership naredne sezone i prodao bih klub samo nekome ko ga može podići na sljedeći nivo.”

“Ne želim prodati ni svoj udio u Los Angeles FC-u, a investicije u Kortrijk i Sarajevo su znatno manje u odnosu na ova dva kluba i prodat ću te klubove tek ako bude bilo dobrih ponuda", istakao je Tan. 

Kopirati
Drag cursor here to close