Gianni Infantino

Video-tehnologija je budućnost nogometa

Sport / Nogomet | 20. 06. 2017. u 17:02 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video-tehnologija (VAR), koja nogometnim sucima pomaže u rješavanju spornih situacija na utakmicama, budućnost je nogometa, izjavio je u utorak predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Na sinoćnjoj utakmici između Njemačke i Australije, u kojoj su Nijemci slavili sa 3:2, glavni sudac je nakon gledanja video snimke priznao gol Australacima nakon što je Tomi Jurić igrao rukom, ali je odlučeno da nije imao namjeru.

Osim u tom slučaju, VAR je još par puta na Kupu konfederacija u Rusiji utjecao na odluke suca. Najprije je Portugalu na utakmici protiv Meksika poništen gol zbog zaleđa, a iz istog su razloga Čileanci protiv Kameruna ostali bez pogotka, piše Hina.

Infantino ne skriva zadovoljstvo time kako je prošao novi projekt i ističe da svjetska nogometna federacija čini ono što žele svi ljubitelji nogometa.

''Jako sam zadovoljan video tehnologijom. Vidjeli smo kako video može pomoći sucima da donesu prave odluke. Zbog toga se uvodi VAR. Video tehnologija ovdje na Kupu konfederacija će pokazati potencijalne slabosti koje se mogu ispraviti i eliminirati'', kazao je Infantino koji u Rusiji prati Kup konfederacija.

Kopirati
Drag cursor here to close