Rođeni, Rođeni

VIDEO | Prošla je 31 godina od velikog Veležovog uspjeha

Sport / Flash | 15. 05. 2017. u 18:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

14. svibnja 1986. godine, Velež je po drugi put osvojio Kup Maršala Tita. Gotovo 15.000 navijača iz Mostara, koji su dolazili organizirano vlaskovima u Beograd, posvjedočili su povijesnom trijumfu Rođenih nad Dinamom rezultatom 3:1.

Put do finala nije bio lagan. U četvrtfinalu protivnik je bio Partizan koji je imao prednost sve do samog kraja kada je Skočajić pogodio za 1:1. Nakon penala, Velež je bio bolji, i prošao u polufinale.

Naredni protivnik je bio OFK Beograd, koji se u Mostaru nije dobro proveo. Na kraju, bilo je 3:0, a vjerojatno utakmicu života odigrao je Avdo Kalajdžić, koji je bio dvostruki strijelac. Na njegovu žalost, crveni karton ga je koštao nastupa u finalu.

Pred sami polazak za Beograd, Mišo Marić je napisao, Kemal Monteno komponirao, a Željko Samardžić otpjevao himnu “Rođeni, Rođeni“.  Navijači su bili spremni za finale.

Protivnik je bio Dinamo iz Zagreba, koji je u polufinalu deklasirao Crvenu Zvezdu sa visokih 4:0. Utakmica se igrala u Beogradu, na stadionu JNA pred 40.000 gledatelja. Rođeni su utakmicu odigrali u sastavu : Petranović, Prskalo, G. Jurić, Bijedić, Matijević, Šišić, Kajtaz, Skočajić, P. Jurić, Karabeg (74. Gudelj), Tuce. Trener je bio Dušan Bajević.

Junak utakmice bio je Nenad Bijedić, koji je priliku za igru dobio neigranjem Avde Kalajdžića. Bila je to utakmica koja je Bijedića zauvijek upisala u povijest Veleža. Na kraju, Rođeni su slavili s 3:1, a dvostruki strijelac bio je upravo Bijedić, dok je jedan pogodak dodao i Predrag Jurić. Za Dinamo je pogodio Marko Mlinarić.

Kopirati
Drag cursor here to close