Parlament

VIDEO | Džeko dobio Državnu nagradu za sport

Sport / Nogomet | 24. 03. 2017. u 10:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović danas je u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dodijelio Državnu nagradu za sport kapetanu nogometne reprezentacije BiH Edinu Džeki.

Ta nagrada je najveće priznanje koje BiH dodjeljuje za doprinos i afirmaciju sporta, a ministar Osmanović nakon dodjele plakete i priznanja Džeki, istakao je da je u Zakonu o sportu BiH predviđena dodjela državne nagrade za sport.

''Ministarstvo civilnih poslova BiH raspisuje javni poziv na koji razna udruženja apliciraju. Komisija razmatra pristigle aplikacije i predlaže Vijeću ministara prijedlog za dodjelu državne nagrade za sport. Posebno mi je drago kao ministru, u čijoj je nadležnosti koordinacija sporta, to što smo danas ugostili našega nogometašu Edina Džeku, razgovarali sa njim i čestitali mu na uspjehu u Romi i reprezentaciji BiH'', rekao je Osmanović.

Posebno je istakao igračevu ulogu kao ambasadora UNICEF-a.

''Znamo da su svi veliki sportaši u kojeg ubrajamo i našeg Edina Džeku imali trnovit put. Nitko od njih nije na lagan način uspio se popeti na tako visoki i respektabilnu razinu. Ako Argentina ima Messija, Portugal Ronalda, Švedska Ibrahimovića, ponosni smo što imamo Džeku'', zaključio je Osmanović.

Džeko je dodao da mu je čast što je dobitnik nagrade koja se dodjeljuje s najvišeg državne razine.

''Kao što sam rekao ministru, ovo mi je drugi put da se nalazim u ovoj zgradi. Vjerujem i nadam se da će što više sportaša dolaziti ovdje, odnosno primati nagrade. Sportaši širom BiH su pozitivna stvar u državi koja ima mnogo problema. Kao sportaš imam obvezu da apeliram na sve ljude u sustavu koji imaju 'pravo glasa' da povećaju ulaganja u sport. S obzirom na to da BiH ima velike sportaše i još veće talente, šteta je da oni nemaju adekvatne uvjete za rad. I ja sam nastao u BiH'', poručio je kapetan bh. reprezentacije.

Dodao je da će nagradu u vrijednosti 15.000 KM donirati u humanitarne svrhe i raspodijeliti na tri dijela - Roditeljskoj kući u Sarajevu, Dječjem domu u Mostaru i Dječjem domu u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close