Ljetno prvenstvo

Velež se okitio sa 36 novih medalja

Sport / Flash | 13. 07. 2017. u 13:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banja Luci je od 6. do 9.7. održano Ljetno državno prvenstvo BiH u plivanju. Na natjecanje se prijavilo preko 300 plivača iz 20 klubova, a svi klubovi su došli u najjačim sastavima.

Na državno prvenstvo Plivački klub 'Velež' je krenuo sa 19 plivača i plivačica to su: Amina Kajtaz, Dino Kljako, Asad Buljević, Dino Dužević, Adel Grebović, Miralem Marić, Danis Alikalfić, Mirza Nuspahic, Dražen Markić, Sarrah Nuspahić, Lana Janković, Mia Ćorić, Nina Čerkić, Mia Dužević, Harun Omanić, Timam Ramić, Benjamin Muratović, Bakir Bajgorić i Omar Zukanović.

Sa njima su išli treneri Borut Petrić i Adnan Manjura koji su zadovoljni prikazanim na ovom prvenstvu jer su osvojili 36 medalja, a na zadnjem zimskomnatjecanju su osvojili 25, tako da se vidi da su djeca trenirala i trudila se tijekom godine.

'Velež' je bio treći od 20 klubova po napredovanju jer su skoro svi popravili svoja vremena. Amina Kajtaz je oborila dva državna rekorda i postala je državna prvakinja u čak šest disciplina što još nitko nije uspio.

Bilo bi još medalja, ali smo došli oslabljeni na natjecanje, i za tri plivača je ovo bilo prvo natjecanje i naravno da smo imali malo više sreće jer smo osvojili 13 četvrtih mjesta, a nismo mogli imati štafeta gdje bi pokupili više medalja. U svakom slučaju P.K. 'Velež' je prezadovoljan postignutim rezultatima i čestita na ovaj način svim plivačima, plivačicama, trenerima, roditeljima i naravno svim sponzorima", navedeno je iz tog kluba.

Medalje su osvojili:

Amina Kajtaz - sedam medalja i oborila je dva državna rekorda na 50 m kraul i 50 m leđno i definitivo najbolja plivačica u BiH;
Omar Zukanović - pet medalja;
Danis Alikalfić - pet medalja;
Adel Grebović - četiri medalje;
Timam Ramić - četiri medalje;
Miralem Marić - tri medalje;
Mia Dužević - dvije medalje;
Asad Buljević - dvije medalje;
Harun Omanić - jednu medalju;
Dino Dužević - jednu medalju;
Dino Kljako - jednu medalju;
Bakir Bajgorić - jednu medalju.

Kopirati
Drag cursor here to close