Igokea ili Bosna?

Večeras pada odluka o prvaku BiH u košarci

Sport / Košarka | 20. 05. 2017. u 09:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Igokee i Bosne Royal u subotu navečer u Laktašima igraju peti susret finala playoffa nakon kojeg će biti poznat novi prvak Bosne i Hercegovine.

Nakon četiri susreta finalne serije rezultat u pobjedama je izjednačen pa će pitanje prvaka odlučivati majstorica. Aktualni prvak BiH Igokea je favorit za pobjedu i obranu naslova, ali je Bosna u dosadašnjim utakmicama pokazala da može parirati momčadi iz Aleksandrovca. Sam plasman u finale te dvije pobjede nad Igokeom već predstavljaju veliki podvig za momčad iz Sarajeva. Toga je svjestan i trener Bosne Royal Dušan Gvozdić koji ističe da su rijetki početkom sezone vjerovali da netko u BiH može parirati ABA-ligašu.

''Nalazimo se u situaciji da igramo susret koji odlučuje titulu, mislim da je to fantastičan uspjeh u koji mnogi nisu vjerovali početkom sezone. Međutim, naši igrači jesu i to je razlog zbog kojeg smo dobili ovu priliku. Igokea je u ovom susretu apsolutni favorit iz jednostavnog razloga što oni u ovoj ligi nisu izgubili utakmicu na domaćem terenu'', rekao je Gvozdić za Fenu.

Očekuje tvrdu i tešku utakmicu, a nada se da će njegovi košarkaši ponovno dati sve od sebe.

''Nadam se da ćemo i u ovaj susret uložiti energiju kao u protekla četiri. Moramo podići razdoblje efektivne igre u odnosu na prve dvije utakmice u Laktašima. U prvoj smo imali dvadeset efektivnih minuta na terenu, a u drugoj smo tu minutažu podigli na 25. Vjerujem da to može još bolje, ali mnogo toga ovisi od sastava u kojem ćemo nastupiti, a mnogo toga će ovisiti o ozljedama koje nas trenutno muče'', naglasio je trener Bosne Royal.

Igokea je prvu domaću utakmicu dobila rezultatom 87:71, a drugu sa 74:59. Bosna je na u Sarajevu prvu utakmicu dobila sa 76:71, a drugu rezultatom 90:81.

Posljednja i odlučujuća utakmica između ove dvije momčadi bit će odigrana večeras od 20.15 sati. Pobjednik će osim titule prvaka BiH izboriti i nastup u regionalnoj ABA ligi sljedeće sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close