Odmor od Japana

Vaha se sunča na Musali: Došao sam na odmor u svoj grad

Sport / Nogomet | 21. 01. 2017. u 12:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vahid Halilhodžić stigao je na odmor u BiH. Izbornik Japana i legenda Veleža ove zimske dane provodi u Mostaru. Prije toga Vaha je bio u rodnoj Jablanici i sve to bez pompe i medijske eksponiranosti.

Odmara šetajući Musalom. Musala je mjesto odakle su navijači Rođenih dočekivali svoje junake nakon pobjeda, a posebno je bilo onda kada je Halilhodžić Veležu donio trofej Kupa Maršala Tita.

Vaha u Mostaru, kako kaže, voli evocirati uspomene sjećajući se na te lijepe trenutke iz prošlosti, kada nije mogao proći ulicama a da ga ne pozdrave i zagrle.

''Ma evo me malo na odmoru. Došao sam da napunim baterije. Znaš kako je s Japancima. To je svijet za sebe, prava vojska'', kaže Halilhodžić, javlja N1.

Zamislite da Vaha kaže za nekoga da je svijet za sebe i da je kao vojnik, a upravo je on poznat po čeličnoj disciplini i tome da su igrači padali u nesvijet nakon njegovih treninga.

''Sve je uređeno. Ne može se porediti sa radom kod nas u Europi'', ističe Halilhodžić.

Nezaobilazna tema je i Velež. Rođeni životare u Prvoj ligi Federacije, a sutra Rođeni u Vrapčićima igraju prijateljski meč s Olimpicom. Da li će Vaha skoknuti da pogleda neke nove klince? ''Sumnjam, odmaram u svom gradu u ovom miru'', odgovara.

Vjerojatno mu neki navijači i zamjeraju što nije više angažiran oko svog bivšeg kluba, ali Vaha je uvijek na usluzi. Neke stvari nisu za javnost i tako je najbolje. Prvi trofej reprezentacije BiH je bila njegova zasluga. Pozvao je BiH na Kirin Kup u Japanu. Odlična zarada, trofej i velika promocija bh. nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close