Hrvatska

Uvijek vjerni: Mi se Luke ne odričemo

Sport / Nogomet | 11. 07. 2017. u 08:27 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjedočenje Luke Modrića u slučaju Zdravka Mamića izazvalo je pravu hajku na hrvatskog veznjaka, no svi nisu na strani onih koji u ruci drže kamen.

Reagirala je Udruga Uvijek Vjerni čije priopćenje prenosimo u cjelosti.

“Haranga kojoj je izložen Luka Modrić i nas navijače iz udruge “Uvijek vjerni” ne ostavlja ravnodušnim. Naš kapetan reprezentacije, ponos i zašto ne reći i ljubimac, izložen je medijskim napadima zbog činjenice što se uopće mora pojavljivati na sudu. Gdje mu krivnja nije niti dokazana, niti je Modrić po vokaciji kriminalac kako mu to imputiraju oni koji žele Modriću nametnuti grijeh s kojim on nema veze.

Želimo ovim putem iskazati podršku Luki Modriću, s nadom da će biti kao nevin čovjek pušten na miru da se bavi sportom i svojom obitelji. Ne događa se, znamo, Modriću prvi puta nešto slično. Eto, nažalost, Luka Modrić se i nakon treće osvojene Lige prvaka u nas zna često osporavati i omalovažavati.

No, može li baš slučajno biti da jedan igrač osvoji tri naslove Lige prvaka, kao što je to učinio Luka Modrić u dresu madridskog Reala, s pretpostavkom da je on osrednji igrač, viša, a ne najviša svjetska klasa? Ne! I još jednom – ne! Luka Modrić je temelj uspjeha Reala, iste snage i kvalitete kao i Ronaldo.

Dakle, Modrić je najviša svjetska klasa. Neupitna! Modrić je bio toliko impresivan u finalu Lige prvaka da je meksički napadač Javier Hernandez Chicharito, koji igra u Bayer Leverkusenu, u svom “tweetu” napisao da Hrvat zaslužuje Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša u 2017. godini, piše portal “Give Me Sport”, te napominje kako postoji dobar razlog zašto nogometni navijači ističu da je Modrić trenutno najbolji vezni igrač na svijetu.

Novinska agencija Reuters smatra da je veličanstveni Modrić bio ključ Realova preokreta u finalu. “Real je preživio teško prvo poluvrijeme, a onda je Modrić preuzeo kontrolu igre. Kako je Modrićev ujecaj na igru tijekom utakmice rastao, tako se je situacija na terenu okrenula u korist Reala koji je na kraju uvjerljivo slavio.

Modrićev pregled igre i donošenje ispravnih odluka omogućili su Realu da konstantno ugrožava Juventus iz kontri i polukontri”, ističe Reuters.”

Kopirati
Drag cursor here to close