Regionalna liga

Uskoro odluka o formiranju druge ABA lige

Sport / Košarka | 03. 07. 2017. u 08:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokretanje druge ABA košarkaške lige sasvim je izvjesno. Nakon što se o mogućnosti njezinog osnivanja govorilo u protekle dvije godine, izgleda da će se takve zamisli i ostvariti.

U Zagrebu, 12. srpnja održat će se Skupština ABA lige na kojoj će se i definitivno znati hoće li se slijedeće sezone krenuti s natjecanjem u drugoj regionalnoj ABA ligi, piše Večernji list.

Za njezino pokretanje već se izjasnilo više klubova čiji košarkaški savezi tvore ABA ligu. Spominje se brojka od 20-ak klubova, premda je već ranije kazano kako će u slučaju njezinog pokretanje sudjelovati 12 momčadi.

Svaki regionalni košarkaški savez bio bi zastupljen s dva kluba. Želju da se nađu među dvanaest drugoligaških momčadi ABA lige izrazilo je dosta klubova iz BiH. Već ranije za sudjelovanjem u tom natjecanju istaknuli su Široki, Zrinjski, Sloboda, Leotar, Mladost, a među njima i Bosna.

No, nakon što su prije nekoliko dana čelnici Bosne Royal Jelly potvrdili kako će sudjelovati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, koja se igra pod okriljem FIBA- e, izvjesno je da studenti iz tehničkih razloga zbog preklapanja termina neće moći sve iskoordinirati, piše Večernjak.

Ako se krene sa drugom ABA ligom, utakmice bi se igrale sredinom tjedna kako se ne bi ugrozili termini prve lige i kako bi suci imali vremena za odmor i putovanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close