Sportsko-humanitarni

Ulična košarka za toleranciju u Livnu

Sport / Košarka | 22. 05. 2017. u 10:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija za borbu protiv mržnje "Uvažavanje" iz Livna i Ženski košarkaški klub "Livno", uz podršku Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, u nedjelju su u Livnu organizirali sportsko-humanitarni događaj "Ulična košarka za toleranciju".

Po riječima koordinatorica Koalicije "Uvažavanje" Željke Mihaljević, na košarkaškom turniru sudjelovale su mlade košarkašice iz Livna, Drvara i Tomislavgrada, a pored košarke organizirana je i humanitarna akcija.

U nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice, kolače, razna peciva i slastice svojim sugrađanima ponudili su Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska vinkovska mladež iz Livna i članovi Udruge "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada, a posjetitelji su mogli donirali novac za obnovi i prilagođavanju obiteljske kuće potrebama sestre i brata, Ane i Ivana Budić, koji boluju od multiploskleroze.

''Ana Budić bila je livanjska košarkašica. Tri godine je trenirala, na žalost, bolest joj je puno toga uzela pa i košarku. Stoga je 16 mladih košarkašica iz Livna, Drvara i Tomislavgrada igralo za toleranciju, za Budiće i ljudskost. Ponosna sam na sve njih, na Koaliciju, na Marijansku vinkovsku mladež, na 'Kap ljubavi' i Udrugu žena MIZ Livno'', istaknula je Mihaljević.

U akciji je prikupljeno oko 1300 maraka, iznos koji će biti usmjerene na radove na adaptaciji kuće koje je već pokrenula Udruge "Kap ljubavi" sa svojim utemeljiteljem i voditeljem fra Jozom Radošem Đokom.

Događaj "Ulična košarka za toleranciju" dio je širih aktivnosti koje Misija OESS-a u BiH organizira u sklopu Inicijative Supergrađani i Supergrađanke, a u okviru obilježavanja Svjetskog dana kulturne raznolikosti koji se službeno obilježava 21. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close