održana plava noć

U Želji se za proljeće motiviraju Tifinom 'Grbavicom' i golovima iz Mostara

Sport / Nogomet | 17. 02. 2017. u 14:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Željezničar na sinoćnjoj je Plavoj noći, koja je okupila više od 500 uzvanica, predstavio ekipu i najavio drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine 

Na samom početku manifestacije gostima se obratio predsjednik Upravnog odbora Vedran Vukotić, saopćeno je iz FK Željezničar.

“U svim segmentima klub je napravio značajan napredak. Ti procesi se nastavljaju, klub raste i napreduje i to se više ne može zaustaviti. Pred klubom je svijetla budućnost”, poručio je Vukotić.

Uslijedila je video projekcija, odnosno retrospektiva izgradnje istočne tribine, koju su prisutni ispratili pjevanjem 'Grbavice', koju u originalu izvodi Mladen Vojičić Tifa. 

Emitovan je i video sa svim golovima Željezničara iz prvog dijela sezone, a navijačka pjesma je ponovo odjeknula kada su prikazani golovi iz Mostara i velika pobjede protiv Zrinjskog.


Predstavljeni su igrači i stručnu stožer, koji su dočekani ovacijama, a onda su se prisutnima obratili kapiten ekipe Zajko Zeba i trener Slavko Petrović.

“Veliko je zadovoljstvo biti igrač i kapetan ovog kluba. U ime svih nas mogu poručiti da ćemo dati sve od sebe da na terenu opravdamo ovo što je klub uložio u nas. Nadam se da ćemo na kraju sezone slaviti”, poručio je Zeba. 

Petrović je istaknuo da je ekipa obavila odlične pripreme i da spremno dočekuje početak sezone.

“Siguran sam da imamo dobar tim. Naporno smo radili i pripremali se, spremno dočekujemo početak sezone. Dat ćemo maksimum da ostvarimo rezultatski cilj koji je postavljen pred nas - rekao je Petrović.

U ime veterana odnosno legendi kluba govorili su Zdenko Jelić, Mišo Smajlović i Braco Jurišić - fascinirani svime što se događa na stadionu Grbavica i oko Željezničara, jednoglasno su dali podršku rukovodstvu.

Željezničar drugi dio prvenstva čeka na trećoj poziciji sa minus dva u odnosu na drugoplasirano Sarajevo i šest bodova zaostatka za liderom Zrinjskim

Kopirati
Drag cursor here to close