Premijer liga BiH

U subotu će se znati tko ispada, a u nedjelju pada odluka o prvaku

Sport / Nogomet | 26. 05. 2017. u 10:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmice 10. kola nogometne Lige za prvaka i Lige za ostanak Bosne i Hercegovine na rasporedu su ovog vikenda.

Posljednje kolo nogometnog prvenstva BiH odlučit će prvaka i momčad koja će uz sarajevski Olimpic od sljedeće sezone igrati u Prvoj ligi Federacije BiH.

U Ligi za prvaka očekuju nas zanimljivi susretu koji će biti odigrani u nedjelju u 17.00 sati.

Vodeći na ljestvici Zrinjski u najboljoj je poziciji da osvoji novu, treću uzastopnu titulu prvaka BiH. Da bi ponovno podigli pobjednički pehar Mostarci na svom terenu trebaju pobijediti tuzlansku Slobodu.

Drugoplasirani Željezničar na Grbavici dočekuje Radnik iz Bijeljine. Momčad Slavka Petrovića mora upisati tri boda te nadati se porazu ili remiju Zrinjskog protiv Slobode. Željezničar je u ovoj sezoni u više navrata pobijedio Bijeljince, te je i u ovom susretu veliki favorit.

Trećeplasirano Sarajevo ima najmanje šanse za osvajanje titule, ali trener ''Bordo'' momčadi Mehmed Janjoš nekoliko puta je izjavio da se Sarajevo ne predaje dok postoje i minimalne šanse za titulu. Da bi osvojilo titulu, Sarajevo mora pobijediti Krupu u gostima i nadati se porazu Zrinjskog, te porazu ili remiju Željezničara.

S obzirom na to da tri momčadi imaju šanse za naslov u Nogometnom savezu BiH odlučili su da odrede tri termina za ceremoniju uručenja pehara i medalja za prvaka, u ovisnosti od rezultata 10. kola. Tako će ceremonija biti održana u 19.15 sati u slučaju da Željezničar bude prvak, u 21.00 sat ukoliko titulu osvoji Zrinjski, a u 23.00 sata ako prvak bude Sarajevo.

Parovi Lige za prvaka:
Nedjelja, 28. svibnja (17.00 sati):
Zrinjski - Sloboda
Željezničar - Radnik
Krupa - Sarajevo

Rezultati by SofaScore

 

Susreti Lige za ostanak će biti odigrani u subotu od 17.00 sati. Jedan putnik u niži rang natjecanja poznat je odavno, a to je sarajevski Olimpic iza kojega je sezona za zaborav.

Olimpicu će se u nižem rangu pridružiti još jedna momčad, a u ''opasnoj zoni'' nalaze se Metalleghe, Vitez i Čelik.

Da i teoretski osigura ostanak, Čeliku je dovoljan bod protiv Širokog Brijega. Vitez ide u goste Olimpicu i pobjeda mu osigurava sudjelovanje u Premijer ligi BiH i sljedeće sezone, dok je u najtežoj poziciji Metalleghe kojem je potrebna pobjeda u gostima nad Mladosti, ali i poraz Čelika ili poraz odnosno remi Viteza.

Parovi 10. kola Lige za ostanak:
Subota, 27. svibnja (17.00 sati):
Mladost - Metalleghe
Olimpic - Vitez
Široki Brijeg - Čelik

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close