Kantarevac

U Mostaru počeo posljednji 'đir' nogometa bez granica

Sport / Flash | 28. 07. 2017. u 21:16 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 28.7.2017. godine u Mostaru na Sportskom centru 'Kantarevac' održana posljednja etapa 'đira' za ovu godinu u Bosni i Hercegovini. 

Grupa volontera iz humanitarnih organizacija IPSIA i USACLI iz Milana (Italija) u suradnji sa Calcioshop i dugogodišnjim prijateljima i partnerima u BiH organiziraju 'đir' po našoj zemlji pod nazivom 'Football No Limits' odnosno 'Nogomet bez granica'.

Domaćini aktivnosti u Mostaru je Fondacija 'Mali most' i Sportski savez Grada Mostara.

U preko deset godina suradnje u BiH ove organizacije radile su sportske kampove, vršile edukaciju sportskih radnika, pravili sportske objekte, organizirali putovanja za djecu i odrasle na višednevne posjete i turnire u Milanu, posjete 'San Siru', organizirali sportske kampove i seminare u Milanu, bili partneri drugim organizacijama u sportskim projektima za djecu. Sve aktivnosti koje su vođene uvijek su bile besplatne za djecu i klubove iz Bosne i Hercegovine.

Radi se o projektu koji su u BiH provele talijanske organizacije IPSIA I USACLI koje su zahvaljujući volonterima iz Italije i BiH za djecu iz šest bosanskohercegovačkih gradova priredili nogometni trening uz dosta igre, smijeha, zabave i dobrog raspoloženja.

Učešće je uzelo 70 dječaka i djevojčica sa područja Mostara. Za sve sudionike osigurane su poklon majice sa logitipom Football No Limits i natpisima gradova u kojima su boravili voloneri ove godine.

"Presretni smo što je Mostar i ove godine ugostio navedene organizacije i posebno što se aktivnost održala na našem S.C. 'Kantarevac'. Nadamo se da smo opravdali ulogu domaćina i da ćemo i sljedeće godine ugostiti još veći broj djece. Veliko hvala Danielle Sociarelli i Emir Sedić glavnim koordinatorima projekta", navodi se iz Sportskog saveza i fondacije 'Mali most'.

Kopirati
Drag cursor here to close