U Mostar dolazi utrka ''Škoda XC lige''
BIciklizam
OBJAVA: Petak, 20. svibnja 2016. 15:21
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Biciklistička utrka
0

Utrke ''Škoda XC lige'' će se održati u Banja Luci (22. 5.), Vitezu (30. 7.), Sarajevu (28. 8.), Mostaru (4. 9.) i Tuzli (24. 9.)

Nakon par godina pauze u biciklizam se ponovo uključila marka ŠKODA Bosna i Hercegovina, te će se u ovoj godini ponovo održati ''Škoda XC liga'', odnosno Premijer liga u brdskom biciklizmu.

Na ovaj način biciklistički klubovi su dobili snažnog partnera koji je prepoznao aktualne trendove i koji podržava zdrav način života, sport i mlade.

Utrke ''Škoda XC lige'' će se  održati u Banja Luci (22. 5.), Vitezu (30. 7.), Sarajevu (28. 8.), Mostaru (4. 9.) i Tuzli (24. 9.) a za ukupan plasman bodovat će se i utrka Prvenstva BiH u brdskom biciklizmu.

Utrke se organiziraju po pravilima i kategorijama Biciklističkog saveza BiH, a pravo nastupa imaju svi licencirani natjecatelji. Posebnu kategoriju čini hobby program za rekreativce.

Važno je naglasiti da utrke u Banja Luci i Sarajevu imaju UCI licencu i donose natjecateljima UCI bodove.

Prva ovogodišnja utrka ''Škoda XC lige'' održava se na Banj Brdu kraj Banja Luke.

Kategorije u muškoj konkurenciji Elite i U23 imaju status UCI C2 XCO. Pored ovih, natječu se i sljedeće kategorije: Juniori i U17 i Veterani (muškarci) te Elite i Juniorke (žene). Suđenje će pratiti suci Biciklističkog saveza BiH, a na stazi će biti osigurana medicinska pomoć i GSS.

Službeni trening za natjecatelje omogućen je u subotu, 21. svibnja u 15 sati, a start prve utrke ''Škoda XC lige'' predviđen je za nedjelju, 22. svibnja u 11 sati.

 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.