Konjički klub Stina

U Grudama održan prvi Preponski konjički turnir

Sport / Flash | 03. 05. 2017. u 12:13 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na imanju Konjičkog kluba Stina u Grudama u nedjelju je održan prvi Preponski turnir čime je službeno otvorena sezona konjičkog sporta.

27 natjecatelja iz BiH, Hrvatske i Crne Gore iz šest konjičkih klubova nadmetalo se na četiri visinske utakmice. 

Turnir je otvoren prvom utakmicom dana, vježbom Kaprili testa u kojoj su natjecatelji trebali pokazati harmoniju i sklad jahača i konja, poslušnost, kvalitetu kretnje, tehniku prelaska preko kavaleta na tlu i prepone, stav jahača u sedlu i preciznost izvođenja radnje. Kaprili test je prvi korak za mlade jahače koji se odluče baviti preponskim jahanjem, a najviše talenta u Kaprili utakmici pokazala je Petra Vlašić na leđima arapske kobile Hibe i tako osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je Anđela Pralas, a trećeplasirana je bila Luca Mikulić.

Druga utakmica dana skakala se na visini od 30-40 cm i ukupno se 16 jahaćih parova iz pet klubova borilo za plasman u ovoj utakmici. Natjecatelji su imali težak zadatak, preskočiti devet prepona bez rušenja u najbržem vremenu i u toj utakmici najbolje se snašla Željka Vlašić sestra koja je također jahala kobilu Hibu, pobjednicu prve utakmice dana. Željki i Hibi trebalo je 48.80 sekundi da uspješno preskoče devet prepona i popnu se na postolje. Drugoplasirani je bio Ilija Đakić (KK Čokorska polja, Banja Luka), a trećeplasirani je bio Marko Burić (KK Vranac, Crna Gora).

U trećoj utakmici dana na 50-60 centimetara visine najbrža je bila Iva Bošnjak na mladom konju Konjičkog Kluba Stina – Atili, drugo i treće mjesto na 50-60cm osvojile su članice KK Pegasos iz Sarajeva Lamija Godinjak i Merima Felah na kobili Al Noor Luna.

Na posljednjoj utakmici dana, visine 80-100 centimetara prijavile su se samo tri natjecateljice iz Konjičkog kluba Stina, prvoplasirana je bila Marija Pejić na kobili Mercedes, Melani Pejić osvojila je drugo mjesto jašući istu kobilu, a Iva Bošnjak i Atila bili su diskvalificirani zbog pada u parkuru.

Iako je kroz povijest smatran isključivo kao kraljevski i prestižan sport, iz Konjičkog kluba Stina svakodnevno se trude približiti ovaj port masi ljudi, omogućujući školu jahanja, rekreativno bavljenje jahanjem, izlete na konjima, šetnje za najmlađe, rođendanske proslave i slično.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj 063/617-703 ili na Facebook stranici Konjički klub Stina.

Kopirati
Drag cursor here to close