Jagodić selektirao

Tuzlaci u nedjelju stižu u Međugorje

Sport / Nogomet | 21. 01. 2017. u 16:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog hladnog vremena i mjestimično zaleđenog igrališta na pomoćnom stadionu Tušanj nije danas odigrana kontrolna utakmica dvije ekipe Slobode, pa je na -7 stepeni održan uobičajeni trening.

Šef stručnog stožera Vlado Jagodić prije današnjeg treninga odredio je igrače koji će sutra otputovati na pripreme u Međugorje.

“Izbor mi je donekle olakšan, zahvaljujući igračima koji su minulih dana tražili ispisnice pa su trenirali po posebnom programu. Riječ je o Ivanu Kostiću i Ivanu Fatiću, kao i dvojici juniora, Nerminu Hajdareviću i Dini Hodžiću, koji su odbili potpisati ugovore sa Slobodom i odstranjeni su s treninga.”

“Nakon svega, u Međugorje putuje 25 igrača i jedna prazna torba, koja će, nadam se, tamo pronaći vlasnika, a prioritetno tražimo ofanzivnog veznog igrača”, izjavio je Jagodić.

On je rekao da s tim neće žuriti, jer ne želi angažirati starije igrače kojima je primaran samo osobni interes. Kormilar Tuzlaka misli dugoročno pa je na pripreme poveo šest mladih nogometaša.

Igračima je odao priznanje što su minulih pet dana na deset treninga izdržali nadljudske napore po izuzetnoj hladnoći. Na njegovu radost, nije bilo ozlijeđenih, dok su samo trojica igrača nekoliko dana izostali zbog viroze.

Drugi dio priprema obavit će u Ulcinju, a ne u Antaliji ili Istri.

“Prevagnulo je to što je Ulcinj nedavno dobio dva nova hotela i u jednom ćemo biti smješteni, kao i to što ima 2-3 dobra terena. Bitna je i cijena kompletnog aranžmana. Povoljni uvjeti ponuđeni su nam i u Antaliji, ali sigurnosna situacija nije dobra, pa smo i o tome vodili računa”, objašnjava trener Slobode.

U Međugorju će Sloboda 28. sječnja najvjerovatnije igrati protiv Brotnja, dok je 1. veljače rezerviran za duel sa Veležom.

“U Ulcinju ćemo 10. 2. odigrati kontrolnu utakmicu s Novim Pazarom, mogući rivali bit će nam crnogorski ligaš Zeta te jedna albanska ekipa. Nadam se da ćemo do dolaska u Međugorje znati i ostale protivnike. Generalka je zakazana za 18. 2. U Međugorju će svi igrači imati priliku da pokažu koliko mogu, dok ćemo u Crnoj Gori uigravati sastav za prvenstvo”, zaključio je Jagodić.

Tuzlaci u Međugorje kreću sutra u 12 sati, ispred Gradskog stadiona "Tušanj".

Putnici za Međugorje:

Vratari: Adnan Hadžić, Filip Erić, Azir Muminović
Obrana: Sami Efendić, Darko Todorović, Aleksandar Lazevski, Aleksandar Subić, Amar Beganović, Ibrahim Škahić, Haris Mehmedagić, Samir Merzić, Adnan Salihović, Muhamed Muratović
Vezni: Nemanja Stjepanović, Adnan Jahić, Vladimir Grahovac, Uroš Đukić, Amer Ordagić i Ademin Hadžić
Napadači: Sulejman Krpić i Ismar Tandir

Kopirati
Drag cursor here to close