Divljanje

Turnir u Gabeli počeo napadom navijača na policiju

Sport / Nogomet | 16. 01. 2015. u 11:40 Z.D:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ničim izazvani, na dolasku na stadion Podavala u Gabeli, pripadnici Torcide iz Splita počeli su kamenjem i bocama gađati pripadnice Specijalne policije i PU Čapljina, koji su osiguravali turnir ''Andrija Anković''.

Budući da je jedan dio policajaca bio angažiran na praćenju navijača do stadiona, izgrednici su bili brojniji od policajaca na stadionu pa su ih u jednom trenutku stjerali u jedan ograđeni prostor, te kamenovali.

Policajci su se spašavali bježeći i preskačući ograde. Intervenirala je specijalna policija, koja je dimnim bombama i topovskim udarima primirila izgrede.

Kako doznaje Bljesak.info četiri policajca su zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je nekoliko pripadnika Torcide privedeno u policijsku stanicu.

Ozlijeđenima je pomoć pružena u Domu zdravlja Čapljina.

Prilikom izgreda, oštećeno je nekoliko automobila ispred stadiona.

Policija je u PU Čapljina privela šest marica s izgrednicima. Među ozlijeđenima je  bivši načelnik PU Čapljina Vinko Ćorić, koji je kako Bljesak.info doznaje iz Doma zdravlja Čapljina vozilom hitne pomoći prebačen u Sveučilišni klinički centar Mostar.

"Skupina navijača Hajduka odbila je platiti ulaznice i to je bio okidač za nasilje prema redarima i policajcima. Uz sva nastojanja policije da situaciju smire, sukob je eskalirao, a na lice mjesta upućena je Jedinica za interventnu podršku. Situacija je trenutno pod kontrolom, u toku je identifikacija i provjere, nakon čega će navijače Hajduka preuzeti hrvatska policija koja čeka na granici", izvjestili su iz policije Hercegovačko-neretvanske županije , te naglasili kako je oštećeno nekoliko automobila, među kojima i vozilo čapljinskih vatrogasaca.

Inače, snage će na 25. memorijalnom turniru odmjeriti GOŠK i Hajduk, te Široki Brijeg i Željezničar.

Kopirati
Drag cursor here to close