pravda je baš spora

Turčin Hakan Calhanoglu kažnjen s četiri mjeseca zabrane igranja!

Sport / Flash | 02. 02. 2017. u 21:16 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu, prvotimac Bayera iz Leverkusena upravo se spremao da sa svojom ekipom poleti iz Düsseldorfa za Hamburg, kad je stigao šokantan poziv - zabrana igranja u trajanju od četiri mjeseca!

Naime, međunarodni sportski sud CAS potvrdio je kaznu FIFA-e iz 2016. godine.

Presudan je bio jedan spor između njega i turskog ligaša Trabzonspora.

Ovaj neobičan slučaj zbio se još 2011. godine, kad je nogometašev otac sklopio predugovor s turskim klubom, a onda se predomislio i produžio važeći ugovor s Karlsruheom, podsjeća Bild.

Calhanoglu je kasnije preko HSV-a došao u Leverkusen (2014. godine).

"U našoj je kulturi ustaljeno da otac ima glavnu riječ. Nije uobičajeno suprotstavljati se njegovoj volji. Meni je bilo 17 godina i u glavi mi je bio samo nogomet. Vjerovao sam svome ocu", izjavio je nogometaš za turski „Express“.

Klan Calhanoglu je sada čvrsto odlučio da se otac Hüseyin više nikad neće miješati u karijeru svoga sina Hakana.

Najnovija presuda za njega znači da je sezona 2016/2017 praktično završena. Slučajnost je htjela da utakmica protiv HSV-a ne bude njegova zadnja u ovoj sezoni, nego će morati propustiti i nastup protiv svog bivšeg kluba.

"Žao nam je zbog ove odluke koju uopće ne možemo razumjeti. Težak je to udarac i za Hakana i za klub. Iako nismo ništa imali s događanjima u 2011. godini, snosimo posljedice kazne", kazao je šef Bayera Rudi Völler.

"Takvo što može nekoga uništiti. Ali, ja sam u karijeri štošta doživio. Ovaj slučaj će me samo ojačati", kazao je Calhanoglu.

Zabrana  igranja profesionalnog nogometa u trajanju od četiri mjeseca za Calhanoglua predstavlja opasnost od pada forme i fizičke spremnosti, što bi moglo ići na ruku protivnicima turske nacionalne vrste u kvalifikacijama za predstojeće svjetsko prvenstvo.

Turska je u skupini s Ukrajinom, Islandom, Hrvatskom, Kosovom i Finskom.

Turskoj predstoji domaća utakmica u ožujku s Finskom, dok u lipnju gostuju kod Kosova. Nakon toga, početkom rujna, gostuju u Ukrajini pa dočekuju Hrvatsku, ali će Calhanoglu u rujnu imati pravo igranja.

Kopirati
Drag cursor here to close