Finale njemačkog kupa

Tuchel i Aubameyang žele se oprostiti osvajanjem trofeja

Sport / Flash | 26. 05. 2017. u 22:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale njemačkog kupa večeras (subota) u 20 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu posebna je utakmica za sve sudionike, a za neke bi mogla biti jedna od onih koje će pamtiti po dodatnoj simbolici.

Primjerice, frankfurtski Eintracht i trener Niko Kovač nastojat će svim silama jednu promjenjivu sezonu završiti trofejem, dok će dortmundska Borussija učiniti sve da prekine prokletstvo Berilna (tri poraza u glavnom gradu u finalu kupa!), kako bi nakon punih pet godina ponovno osvojili jedan trofej.

Borussia je od 2013. svake godine gubila po jedno finale: tri puta u njemačkom kupu i jednom u Ligi prvaka.

S druge strane, trener Borussije Thomas Tuchel (43) i najbolji strijelac kluba i Bundeslige Pierre-Emerick Aubameyang (27) žele se od tima iz Dortmunda oprostiti uz prethodno podizanje pobjedničkog pehara.

Naime, iako je Tuchel uoči finala kupa izjavio kako trenutačno ne razmišlja o bilo čemu osim o samoj utakmici u Berlinu, Bild tvrdi kako će na sastanku s upravom kluba idućega tjedna Tuchel biti zamoljen da krene dalje sa svojom trenerskom karijerom, u nekom drugom klubu.

Komunikacija između njega i uprave Borussije nije sjajna, naprotiv, a njegove strateške ideje ne odgovaraju očekivanjima vodećih ljudi ovog uglednog kluba. Unatoč činjenici da ima ugovor do kraja iduće sezone, njegov prijevremeni odlazak glasi kao gotovo siguran.


Najbolji napadač Aubameyang već se u zadnjem kolu Bundeslige navijačima obratio uz vidljive suze, tako da je zaključak kako on svoj ugovor neće odraditi do 2020. godine, nego će već ovoga ljeta otići dalje.

Moguće destinacije su PSG, AC Milan ili pak kineski Tianjin.

Kopirati
Drag cursor here to close