Barakude grizu

Tucak: Imamo dobru i prepoznatljivu igru

Sport / Ostali sportovi | 21. 07. 2017. u 17:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Osnovni cilj, direktan plasman u četvrtfinale, je ispunjen, a naša je igra dobra i prepoznatljiva", zadovoljno je ustvrdio izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon što je njegova momčad grupni dio natjecanja završila uvjerljivom 16-6 pobjedom protiv Japana i time osigurala četiri dana za odmor i pripremu četvrtfinalnog dvoboja.

"Odigrali smo tri vrlo, vrlo dobre utakmice, izuzev prve dvije četvrtine protiv Rusije, a i to je odlično došlo u pripremi ove utakmice. Bilo je dobro da smo imali i jednu stresniju utakmicu. Nije dobro da u grupnoj fazi imate tri lakše utakmice. Odgovorili smo u sve tri utakmice izvrsno. Igra je dobra, prepoznatljiva i daje nam za pravo vjerovati da idemo našim putem", konstatirao je izbornik, prenosi Hina.

Japanci su uvjerljivom pobjedom protiv reprezentacije SAD-a pokazali da mogu biti "nagazna mina", ali Hrvatska je odličnom igrom deaktivirala potencijalnu opasnost.

"Drago mi je da smo ušli u ovaj meč bez kalkulacija, sto posto, i da je toliko nadmoćno završilo", istaknuo je Maro Joković.

"Japan može biti dosta neugodna ekipa, ako uđeš u njihov ritam. Vidjeli smo kako su Amerikanci završili, izgubili osam razlike. Svi su to gledali kao neko čudo, a jedino tako može završiti, ako uđeš u njihov ritam. Mi smo se od početka pripremili za to i na kraju se vidjela naša kvaliteta u odnosu na njih. Ovo je realan omjer naših snaga", rekao je Loren Fatović koji je s tri pogotka bio u skupini najefikasnijih igrača na ovoj utakmici u kojoj su još bili Sandro Sukno, Maro Joković i Luka Lončar.

Osvajanjem prvog mjesta u skupini hrvatski su vaterpolisti izborili četiri dana za odmor i pripremu za sljedećeg suparnika, koji će u tom razdoblju morati odigrati još jednu utakmicu u osmini finala.

Četvrtfinalni dvoboji Svjetskog prvenstva u Budimpešti na rasporedu su u utorak, 25. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close