Kolo odluke

Trener Čapljine Damir Beća: Idemo u Sarajevo po ostanak u ligi!

Sport / Nogomet | 30. 05. 2017. u 16:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka u borbi za ostanak u Prvoj nogometnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine će pasti tek u posljednjem kolu, a zanimljivo je da još uvijek može ispasti čak i šestoplasirana Čapljina.

Momčad trenera Damira Beće je proteklog vikenda pobijedila Slogu na domaćem terenu, i to s minimalnih 1:0, pogotkom Salke Jazvina iz jedanaesterca.

''Imali smo dvije teške utakmice u kratkom razdoblju, pobjeda protiv Goražda u sudačkoj nadoknadi (2:1) pa niz prilika koje nismo realizirali protiv Sloge, ali na kraju mogu samo čestitati svojim i protivničkim igračima na fer utakmici. Mislim da smo zasluženo pobijedili i idemo posljednje kolo u Sarajevo napraviti pozitivan rezultat i potvrditi ostanak'', kaže trener Čapljine Damir Beća.

U slučaju da ekipe koje su trenutačno ispod Čapljine pobijede svoje utakmice, a što nije nerealno za očekivati, postoji opcija da klub ipak ispadne iz lige jer spram Goražda imaju lošiji međusobni omjer.

''Za siguran ostanak nam treba još jedan bod tako da će posljednje kolo odlučivati. Za nas je vrlo važno da sami o sebi odlučujemo i mislim da možemo osvojiti taj potrebni jedan bod kod Bosne Sema'', poručio je Beća.

Za Čapljinu od velike važnosti ima i utakmica u Gabeli između GOŠK-a i Veleža. Ova utakmica čak može i odlučiti o sudbini nekih ekipa, konkretno Čapljine, ukoliko se dogodi da Velež, Čapljina i Goražde formiraju mini-ljestvicu s 43 boda, a gdje bi onda iz lige ispalo Goražde.

''Možda se ta kombinacija neće dogoditi, ali želimo odigrati pošteno do kraja, bez opuštanja i s ciljem da pobijedimo'', najavio je Darko Vojvodić.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close