Napeto je, napeto

Tour de France: Kittel u foto-finišu do treće etapne pobjede

Sport / Flash | 07. 07. 2017. u 16:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački biciklist Marcel Kittel (Quick-Step) ostvario je treću pobjedu na ovogodišnjem Tour de Franceu, kada je tek pregledavanjem foto-finiša ustanovljeno da je prvi stigao do cilja 7. etape vožene od Troyesa do Nuits-Saint-Georgesa u dužini od 213,5 kilometara, a žutu majicu vodećeg zadržao je Britanac Chris Froome (Sky).

Nijemac je doslovno u posljednjim centimetrima utrke uspio prestići Norvežanina Edvalda Boassona Hagena (Dimension Data), dok je treći u završnom sprintu bio Australac Michael Matthews (Sunweb), javila je Hina.

Etapa se odvijala prema očekivanjima. Četvorica bjegunaca uhvaćena su šest kilometara prije cilja i odluka je pala u još jednom iznimno uzbudljivom i do kraja neizvjesnom sprintu. Kittelu je to ukupno 12. etapna pobjeda na Touru, čime se izjednačio s najuspješnijim njemačkim biciklistom Erikom Zabelom.

U ukupnom redoslijedu na vrhu nije bilo promjena. Chris Froome (Sky) i dalje ima 12 sekundi prednosti pred momčadskim kolegom i sunarodnjakom Geraintom Thomasom, dok trećeplasirani Talijan Fabio Aru (Astana) zaostaje 14 sekundi.

U subotu je na rasporedu 8. etapa, od Dolea do Station des roussesa dužine 187,5 kilometara, u kojoj će do izražaja doći penjači. Naime, biciklisti će morati proći tri uspona, a najteži je onaj posljednji dužine 11,7 km s prosječnim usponom od 6,4 posto (prva kategorija).

Kopirati
Drag cursor here to close