Torcida: Za verbalni delikt zatvor; za lažni iskaz i sudjelovanje u pljački, traka kapetana Hrvatske
VIDEO
OBJAVA: Utorak, 13. lipnja 2017. 22:57
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Modrić Svjedočenje
3

"Nisam ništa promijenio", rekao je vrlo kratko Luka Modrić novinarima na pitanje zašto je mijenjao iskaz na izlasku iz sudnice.

Povodom 'amnezije' koju je na suđenju Zdravku Mamiću doživio Luka Modrić, kada je pred sucem promijenio dio iskaza koji je dao istražiteljima USKOK-a, pa sada svog mecenu i gazdu hrvatskog nogometa ne tereti za izvlačenje novca iz Dinama, Torcida se oglasila priopćenjem.

Torcidinu reakciju na ovo donosimo u cijelosti:

"Za verbalni delikt zatvor; za davanje lažnog iskaza i sudjelovanje u pljački, traka kapetana nogometne reprezentacije; dok je sustav vrijednosti ovako postavljen, borba ne prestaje. Sramota hrvatske države nisu momci koji vrijeđaju političare i napadaju mafiju, već je sramota pravne države što Luka Modrić šeta slobodan i bez optužnice. Dokažite nam da ulica nije jedino rješenje!"

Podsjetimo, na osječkom Županijskom sudu u utorak je nastavljeno suđenje braći Mamić, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru za izvlačenje novca iz Dinama i oštećivanje državnog proračuna.

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić u svjedočenju je rekao kako je uz ugovor s Dinamom potpisao pripadajući aneks koji je regulirao podjelu zarade od mogućih transfera.

Po Modrićevim riječima sadržaj aneksa predvidio je da se zarada od transfera podijeli na 50 posto iznosa njemu i 50 posto iznosa Dinamu. Svaki put kada je potpisivao ugovore, potpisivao je i anekse.

Na pitanje državnoga odvjetnika Tončija Petkovića kako se obavljala podjela novca od prelaska u Tottenham, odgovorio kako je, nakon što je Tottenham isplatio Dinamo, pola toga iznosa išlo na njegov račun, a on je dio koji je pripadao Zdravku Mamiću isplaćivao na ruke Mamićevu sinu ili bratu. Također je rekao kako je to tako tražio Zoran Mamić.

Prema optužnici, Modriću je za transfer u Tottenham isplaćeno 67 mil. kn, od čega je Zdravku Mamiću dao 52 mil.

Nakon svjedočenja Luke Modrića novinarima se ispred suda obratio Zdravko Mamić koji tvrdi da Modrić nije promijenio svoj iskaz.

"Luka nije promijenio iskaz. Imao sam uvid u njegov iskaz. Njegov iskaz je nešto najdivnije i najpoštenije što je ikad bilo. Uvalili su mu jednu rečenicu koju on nikada nije rekao. On je danas rekao da je to laž i da to nije istina. Mi smo u Londonu dogovarali samo podjelu temeljem građanskog ugovora između mene i njega. Tu je početak i kraj priče, sve ostalo je velika predstava, gnjusna, u kojoj se cijeli sustav navalio meni na leđa" rekao je Mamić.

Upitan je zašto mu je Modrić predavao gotovinu Mamić je rekao:

"A koja je druga mogućnost, osim s računa na račun ili gotovina", rekao je.

"Nema sugestije, nesugestije ili navijanja. Samo trebate pogledati spise i nema nikakvih problema. Luka je danas sve jasno rekao. Naravno da mi je lakše. Ja da sam Luka Modrić, ja bih zagrmio onog trenutka kada je Mamić završio u zatvoru. Luka je čestit čovjek i nema tog čovjeka koji bi na njega utjecao. On je htio da se sve riješi na neki gospodski, civilizirani način" rekao je Mamić.

Na pitanje oko antidatiranja aneksa ugovora Mamić drži da je riječ o čistoj manipulaciji.

"Nisam ništa promijenio", rekao je vrlo kratko Luka Modrić novinarima na pitanje zašto je mijenjao iskaz na izlasku iz sudnice.

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
niko neznanovic
1. niko neznanovic
prije 71 dan.
Mamic od njega stvorio zvijezdu, gurnuo ga tamo gdje vecina moze samo sanjati, udvostrucio pa i utrostrucio vrijednost samog Modrica... pa nije mi jasno kako ova Hrvatska javnost i bilo tko zdrave pameti moze ocekivati da ce svjedociti protiv njega kao znak zahvalnosti?? Treba mu vjecno biti zahvalan kao sto je i ucinio. Luka svaka cast!
+71
-52
6
BA
Chrome
mirko brekalo
prije 71 dan.
Ajde rani se kad ne shvacas problematiku i malverzaciju na osnovu tog ''dogovora''. A ovaj amneziju dobije sasvim slucajno kad je gazda tu, degutantno...
+46
-17
7
-
Chrome
Lino Lada
2. Lino Lada
prije 71 dan.
Činjenica je da je HNS apsolutno naklonjen Dinamu, al dupla kruna Rijeke ove godina je dokaz da Torcida nije u pravu kada kažu da se "ne može" protiv "mafije". Hipotetski govoreći, da je Hajduk aktualni prvak Hrvatske, ovo danas nikog nebi ni zanimalo niti bi to tema bila i sve bi bilo ok, al kad nemaš rezultat kao Hajduk, sve onda ne valja samo Hajduk valja.
+63
-43
2
-
Chrome