Duvanjska utrka

Tomislav Kopač i Tanja Samardžić najbrži na 'Duvanjskoj desetki'

Sport / Flash | 16. 07. 2017. u 08:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U uličnoj utrci na 10 km koja se održava pod nazivom "Duvanjska desetka 2017." najbrži su bili Tomislav Kopač i Tanja Samardžić.

Ovo je četvrta po redu Duvanjska ulična utrka na 10 km koju su organizirali Atletski klub "Puls" iz Tomislavgrada i Općina Tomislavgrad.

Start i cilj kružne utrke, na kojoj je nastupilo oko 86 natjecatelja iz atletskih klubova BiH i RH, organizator je pripremio kod zgrade općine, dok su dionice za trkače bile tomislavgradske ulice.

U konkurenciji atletičara najbrži je bio Tomislav Kopač iz Imotskog, drugo mjesto izborio je Vinko Sliško iz tomislavgradskog atletskog kluba Puls, a treće Igor Čarić iz Maraton kluba Sinj.

Kod žena, prvo je mjesto osvojila Tanja Samardžić (AK Moslavina u pokretu), druga je bila Dijana Manđeralo iz Livna, a treća Katarina Kokan, članica AK Dubrovnik.

U kategoriji najbrži duvnjak među atletičarima, prvo je mjesto zauzeo Vinko Sliško iz AK Puls – Tomislavgrad , drugo Krešimir Parlov iz istog kluba, a treće Domogoj Kristo također iz AK Puls – Tomislavgrad.

Među atletičarkama s ovog prostora prva je prošla ciljnu ravninu Marija Krišto.

Osim toga, održana je i utrka na 3 km gdje je sudjelovalo oko 30- tak natjecatelja. Na toj dionici prvi je bio Tomislav Brečić iz Imotskog, drugo mjesto osvojio je Josip - Ivan Čulo iz Tomislavgrada, a treće Ante Budimir iz Sinja.

Među ženama u utrci na 3 km sve tri pozicije osvojile su natjecateljice iz Tomislavgrada. Najbrža je bila Matilda Šola, druga Marija Smiljanić, dok je treće vrijeme osvojila Anita Radoš.

Prema protokolu, najbolje plasiranim u muškoj i ženskoj kategoriji na obje utrke, predstavnici organizatora podijelili su pehare, medalje, priznanja, te novčane i robne nagrade.

Kopirati
Drag cursor here to close