dugoročniji planovi

Tojaga: Pripremat ćemo Velež za Federalnu ligu

Sport / Nogomet | 25. 01. 2016. u 11:49 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Veleža Zijo Tojaga organizirao je trening susret dva tima, igrača koji su pod ugovorom, uglavnom mlađih, i ovih koji su na probi. Pobijedili su s 2:1 igrači na probi, no nisu impresionirali Veležovog trenera.

''Utakmica je korisna iz tog razloga jer smo vidjeli da igrači koji su došli da pokažu da mogu, da to zapravo ne mogu'', kaže Tojaga te pojašnjava.

''Ne mogu generalizirati, jer ima pojedinaca koji se u takvu tvrdnju ne uklapaju. Neki su potvrdili da zaslužuju, ako ništa, novu priliku, a drugi su pokazali da nemaju tu kvalitetu. Ne kažem da oni ne znaju igrati ili tako nešto, ali ne posjeduju kvalitetu, barem ne onu koju mi tražimo''.

Velež na taj način pokušava pronaći igrače koji će popuniti tim koji će na proljeće činiti uglavnom mladi igrači, uz tek nekoliko starijih prvotimaca iz prvog dijela. Adnan Bobić je ostao s Rođenima, kao i Riad Demić, a novo vodstvo pokušava dogovoriti ostanak Mustafe Kodre i Asima Škaljića.

''Na upravi je da to riješi, ali i ovako mi ćemo imati mlad sastav koji će pokušati na najbolji način odraditi preostalih 12 kola. Mi ćemo se pripremati za nastup u federalnoj ligi iduće sezone i pokušati stabilizirati klub u tom razdoblju. To su jedina dva cilja s kojima ulazimo u proljeće'', dodao je Tojaga.

Velež će petak odigrati trening utakmicu protiv Željezničara.

Kopirati
Drag cursor here to close