Liga prvaka

Tavares srušio Plemiće Pod Bijelim brijegom

Sport / Nogomet | 12. 07. 2017. u 17:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je pred oko 6.000 gledatelja Pod Bijelim brijegom večeras poražen od Maribora (1:2) u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka.

Pirić, Barić, Kajkut, Jović, Pezer, Stojkić, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, i Bilbija, bila je startna postava Mostaraca koji večeras nisu mogli računati na pomoć Tončija Kukoča - srčani Splićanin poslan je na tribine.

Na drugoj strani trener Darko Milanič na travnjak je poslao Handanoviča, Šulera, Vrhovca, Ahmedija, Kabhu, Hotića, Zahoviča, Bajdu, Rajčevića, Vilera i Palčića.

Već u 9. minuti Šuler je srušio Bilbiju u šesnaestercu, no ponajbolji igrač Zrinjskog nije bio precizan s bijele točke - pogodio je vratnicu, a Handanovič uhvatio odbijanac.


Zrinjski - Maribor - promašen penal Bilbije by goloviliga

Četiri minute kasnije Stojkić je zaprijetio vratima Viola, no njegov jako dobro izveden slobodnjak nije iznenadio Handanoviča.

U 25. minuti Viole su prvi put zaprijetile - Ahmedijev ubačaj s lijeve strane Hotić je glavom iz idealne pozicije poslao pored gola.

Do 43. minute zadnja linija Zrinjskog djelovala je sigurnom, a onda ju je dubinskom loptom po zemlji razbio Hotić, koji je pronašao Bajdea, a ovaj asistirao Zahoviču za 0:1.


Zrinjski - Maribor 0:1 by goloviliga

U nastavku je Zrinjski krenuo oštro u prvim minutama, ali je ostao bez izrazitih prilika. Mogao je u 68. minuti pomoći drugi žuti/crveni karton Blaža Vrhovca, no Mostarci tu prednost nisu do kraja iskoristili.

U 76. minuti borbeni Ćavar je oprobao udarac, ali bio je neprecizan, bila je to pretposljednja šansa Mostaraca na susretu - posljednju su iskoristili kada je Kakjut proigrao Todorovića, a ovaj u 89. zabio za 1:1.


Zrinjski - Maribor 1:1 Todorović by goloviliga

Ipak, u 93. Viole su došle do pobjede nakon neopreznog prekršaja u šesnaestercu kapetana Stojkića nad Tavaresom, koji s bijele točke pogađa za konačnih 1:2.


Zrinjski - Maribor 1:2 Tavares (p) by goloviliga

Pirić je nakon toga osujetio odličnu šansu Ahmedija i spasio Mostarce težeg poraza.

Uzvrat se iduće srijede igra u Ljudskom vrtu od 20.15. sati.

Kopirati
Drag cursor here to close