HŠK Zrinjski

Šulenta: Igrati 3. pretkolo Lige prvaka u Zenici bilo bi poniženje

Sport / Nogomet | 15. 06. 2017. u 10:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski danas kreće s pripremama za novu sezonu u kojoj ponovno želi obraniti naslov, ali i napraviti iskorak u Europi, a to samo po sebi povlači pitanje infrastrukture.

Po tom pitanju par riječi pri posjeti gradonačelniku Ljubi Bešliću izdvojio je izvršni dopredsjednik Hrvatskog športskog kluba Zrinjski Danko Šulenta. 

''Treći put u četiri posljednje godine smo prvaci, što je uspjeh puno veći nego kad se samo to kaže'', rekao je Šulenta. 

''Zaslužujemo puno bolje uvjete nego što ih imamo. U Ligi prvaka možemo igrati samo 2. pretkolo u Mostaru, a ako bi postigli cilj koji si iznova postavljamo, da preskočimo prvu europsku prepreku, morali bismo igrati u Zenici. To bi bilo poniženje za ovaj grad, bez obzira koliko to neki primali k srcu.''

Šulenta smatra da je Zrinjski 'problem' šire zajednice. 

''Znam da Gradonačelnik ne može sam, ali šira zajednica bi se morala pobrinuti za to. Kad smo već napravili rezultatski iskorak, želimo se potruditi napraviti iskorak i u drugim sferama. Ovo je pljuska svima nama što nismo za sve ove godine napravili nešto da mladi koji dolaze imogu igrati ravnopravnu utakmicu s rivalima.”

''Uspjeli smo malo podići razinu komfora na stadionu, ali to nije dovoljno. Postoje ambicije za natkrivanje zapadne, izgradnju istočne te izgradnju nužnih objekata za normalno funkcioniranje kluba, ali tu je već potrebna suglasnost politike, grada, tako da imamo vezane ruke.''

Bez obzira na sve, Šulenta je obećao da će Zrinjski na terenu dati sve od sebe ne bi li napravio iskorak u Europi. 

''Mi ćemo kao klub nastojati osvjetlati obraz Zrinjskog i grada. Evo, 19. 6. imamo ždrijeb za kvalifikacije za Ligu prvaka i taj će nam datum puno reći o mogućnosti prolazaka dalje. Koliko ćemo u tom uspjeti, što ćemo usjeti napraviti u prijelaznom roku, jako je teško reći. Mi smo profesionalni klub kojem su neki ljudi koji su trebali dati više dali amaterski doprinos, ali ne želim djijeliti lekcije. Zahvaljujem se potpori Grada, ona nam je stvarno dobro došla'', zaključio je prvi operativac kluba. 

Kopirati
Drag cursor here to close