Gradski derbi

Student odlučan iznenaditi Zrinjski u finalu Kupa Herceg Bosne

Sport / Košarka | 23. 01. 2017. u 14:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu Kupa Košarkaškog saveza Herceg Bosne, koje će se održati u srijedu u 18 sati u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru, sastat će se Zrinjski i gradski rival Student koji se ove godine natječe u Prvenstvu Herceg Bosne.

“Mislim da naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje”, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Zrinjskog Vedran Filipović, napomenuvši kako im ipak, utakmica dolazi u lošem trenutku, jer su u padu forme zbog objektivnih razloga, od problema s dvoranom i treniranjem u uvjetima koji nisu sportski, pa do viroza i ozljeda određenih igrača.

“Ne tražimo alibi, ali on evidentno postoji za rezultate u posljednje vrijeme. Treba iz svega izaći jači te u srijedu pokazati da smo kvalitetnija ekipa i mislim da naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje”, dodao je Filipović.

Mladi košarkaš Zrinjskog Marin Gilja dobro poznaje ekipu Studenta i svjestan je odakle prijeti najveća opasnost za njegovu momčad.

“Najveća opasnost nam prijeti od Ivice Širića, te od igrača na centarskim pozicijama, Prskala i Jurkovića. Potrebno je da dobro otvorimo utakmicu, što nije bio slučaj na dvije prethodne i onda susret mirno privedemo kraju”, istaknuo je Gilja.

Košarkaši Zrinjskog rade u teškim uvjetima, a situacija u Studentu je još teža, što pokazuje i podatak kako su tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ostali bez treninga.

“Ne dijelimo iste uvjete kao Zrinjski, oni imaju bolje termine kao prvoligaši. Mi imamo sat vremena treninga u dvorani na Bijelom brijegu a vrlo često treniramo u maloj dvorani u Đačkom domu.. Ipak, sportski se nadati da možemo doći do rezultata, iako smo mi u ovoj utakmici totalni autsajderi - kazao je trener Studenta Domagoj Kujundžić.

Ivica Širić šansu Studenta vidi u nešto slabijoj formi gradskog rivala.

“Mi smo drugoligaška ekipa, a Zrinjski se nalazi u vrhu državne lige. No, nećemo se predati, Zrinjski je u malom padu forme i tu vidimo svoju priliku”, rekao je Širić u svom obraćanju.

Kopirati
Drag cursor here to close