Plato Mepas Malla

Streetball turnir oduševio ljubitelje košarke u Mostaru

Sport / Košarka | 11. 06. 2017. u 13:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je ovoga vikenda bio košarkaška prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci, poznatog pod nazivom Streetball Mostar 3X3, koji je proslavio peti rođendan.

Turnir je održan na platou Mepas Malla, a organizirali su ga Vijeće Mladih Grada Mostara u suradnji sa Školom košarke ''Pepi sport'' Mostar.

Na turniru nastupilo je 16 ekipa seniora, 16 ekipa juniora, a održani su i nastupi u dječjoj/mini košarci.

Novitet ovogodišnjeg turnira/natjecanja ''Streetball Mostar 2017'' bio je produženi vikend sporta, zabave i zdravog života'' jer su najmlađi uključeni u ovaj hvala vrijedan kulturno-sportski događaj, tako da je turnir produžen za još jedan dan.

Škola košarke ''Pepi sport'' Mostar održala je trening i natjecanje u dječjoj/mini košarci za najmlađe košarkaše koji su svojim umijećem i znanjem privukli najveći broj posjetitelja i ljubitelja ovog sporta. Natjecanje u raznim tehnikama, savladavanju prepreka, te šuterskim sposobnostima, ''malci'' su pokazali o kakvim je talentima riječ.

Dječji i juniorski turnir održan je u subotu s mnogim sportskim nagradama, te zabavama za najmlađe, a u nedjelju je započelo održavanje FIBA Streetball Mostar3x3 turnira. U seniorskom sportskom dijelu, osim najboljih ekipa iz BIH, nastupaju ekipe iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne gore te ostalih zemalja. Tijekom dana očekuje se turnir u zakucavanju i u tricama za koje su omogućene vrijedne novčane nagrade.

''Cijeli vikend imamo natjecateljsko – revijalni sadržaj koji su bili popunjen zanimljivim događajima od škole košarke za najmlađe - turnira za amatere i djecu, Juniorskog turnira, Official FIBA 3x3 seiniorskog turnira, natjecanja u tricama i zakucavanjima'', ističu organizatori.

U revijalnom dijelu održan je nastup B-dance plesne grupe iz Mostara koja je promovirala svoj stage SHOTGUN VOL.4 koji nas očekuje na ovogodišnjem Mostar Summer Festu. 

''Svi natjecatelji i gledatelji mogu se pustiti uz ugodnu atmosferu te pratiti uživo nastupe košarkaša preko video wall-a koji je biti instaliran na samom platou. Najmlađi posjetitelji turnira će se moći zabaviti i na „mini“ terenu koji je montiran u krugu Streetball turnira, sa malim koševima i loptama'', kažu organizatori.

Inače, Košarkaški turnir ''Streetball Mostar 3x3'', iako amaterskog tipa, profesionalno se odnosi prema organizaciji i svim aspektima natjecanja, tako da se snažno osjeti natjecateljski duh, želja za sudjelovanjem, i na koncu, za pobjedom. Iako suočeni sa mnogim preprekama, no uz pomoć i potporu dobrih ljudi turnir ''Streetball Mostar 3x3'' je prerastao u tradiciju, te se izdigao na stepenicu više, što ukazuje i potpora Federalnog ministarstva kulture i sporta FBIH.

''Stoga iskazujemo veliku zahvalu svim našim pokroviteljima i sponzorima sto su i ove godine omogućili održavanje ovog hvalevrijednog projekta, te pružili jedan od najzanimljivijih projekata u našem gradu'', ističu organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close