Hercegovački derbi

Stojkić: Utakmica sa Širokim će biti čvrsta, ali bodovi ostaju u Mostaru

Sport / Nogomet | 29. 07. 2017. u 15:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko god bio važan, trijumf na Koševu je arhiviran. Plemiće u subotu čeka novi izazov, Pod Bijelim brijeg im stiže ljuti hercegovački rival, Široki Brijeg.

Kapetan Pero Stojkić, povratnik u tim nakon što je gostovanje na Koševu propustio zbog kartona iz prošle sezone, vjeruje da je to idealna prilika za nova tri boda.

"Nakon Lige prvaka, iz koje smo ispali bez obzira na jako dobru igru, brzo smo se okrenuli Sarajevu i na Koševu zabilježili vrlo važnu startnu pobjedu. Sada se okrećemo Širokom Brijegu protiv kojeg vjerujem da možemo do novih bodova", rekao je za mostarski Dnevni list Pero Stojkić.

Optimističan je Stojkić zbog dvaju partija protiv Maribora, no ipak svježiji dojam, i to vrlo dobar, ostavila je pobjeda na Koševu.

Sarajevo nam nije napravilo previše problema. Jeste start prvenstva i zbog toga ne bih sudio ni o kvaliteti Sarajeva, ali što se nas tiče, vjerujem da smo pokazali kako smo mislili ozbiljno s najavama kako opet želimo obraniti titulu. Vjerujem da ćemo kako prvenstvo išlo dalje biti sve jači i sve bolji, a za rivale…, mislim da će to opet biti Željezničar, Sarajevo, ali i Široki Brijeg.

Jasno, na ukupni dojam na tom putu utjecat će i subotnji derbi sa Širokim za koji Stojkić tvrdi da je respektabilna momčad.

Nisu puno mijenjali, ali stvarno su dobro djelovali u utakmicama s Aberdeenom. Nedostajalo im je sreće ili iskustva, ali pokazali su da su kvalitetni. Ipak, bez obzira na to, mi igramo Pod Bijelim brijegom i želimo tri boda.

Stojkić ističe da je derbije općenito teško prognozirati…

Derbi kao derbi. Vjerujem da će to biti čvrsta utakmica, kako na terenu, tako i na tribinama. Teško je reći hoćemo li gledati golijadu ili utakmicu koju će odlučiti jedan potez. Ono što ja osobno očekujem i priželjkujem je da bodovi ostanu u Mostaru.

Uz Stojkića, još se nekoliko imena vraća u kadar u odnosu na prvo kolo.

"Ja sam opet unutra, baš kao i Laštro te novi igrač, Handžić. Sigurno da je uvijek dobro imati širi kadar na raspolaganju, ulijeva dodatni optimizam", ocijenio je Stojkić.

Kopirati
Drag cursor here to close