stolni tenis

STK Mostar poveo u finalnoj seriji za prvaka BiH

Sport / Ostali sportovi | 22. 05. 2017. u 10:56 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šokanto je za vikend bilo u Vogošći, gdje su snage u prvoj finalnoj utakmici za prvaka BiH u stolnom tenisu odmjerili domaćin STK Vogošća i STK Mostar.

Prvi meč za stolom su otvorili najbolji igrači oba kluba, bh. olimpijac i višestruki prvak Srđan Milićević te Dragutin Šurbek-mlađi, višestruki prvak Hrvatske i ime svjetske klase stolnog tenisa, gdje je više prisebnosti pokazao Šurbek te donio Mostaru prednost od 1:0.

Nakon toga za stol izlazi domaća nada STK Mostar. Marko Vučijak. koji u svom najvažnijem meču u karijeri pobjeđuje domaćeg igrača Ikbala Šetu rezultatom 3:1 te tako donosi drugi bod za STK Mostar. Nakon toga je uslijedila prava drama koja je potrajala pet sati. 

Igrači Vogošće dobivaju tri sljedeće partije, dolaze do vodstva 3:2 i nadomak su pobjede. Šurbek nadljudskim naporima i svojom drugom pobjedom pobjeđuje Armina Aličića rezultatom 3:2 te poravnava rezultat na 3:3. Posljednji meč i odluka o pobjedniku pala je na Adnana Šehića i Ikbala Šetu.

Nakon velike drame i gubitka u petom setu od 8:3 i 10:8, Mostarci dolaze do pobjede 13:11 te tako u seriji na dvije pobjede dolaze do vodstva 1:0. 

“Čestitam najprije svojim igračima a posebne čestitke idu našim navijačima koji su potegnuli prema Sarajevu i gotovo pet sati gromoglasno navijali i davali podršku našim igračima”, izjavio je trener Danijel Berezovski. 

“Također, pozivam sve navijače i simpatizere kluba da dođu i da nas podrže u odlučujućoj utakmici za naš klub i da svi zajedno proslavimo četvrti naslov prvaka”, dodao je.  

Kopirati
Drag cursor here to close