Mladost dočekuje Široki

Soldo: Vidljiv je pomak u našoj igri, možemo do nove pobjede

Sport / Nogomet | 28. 08. 2016. u 08:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmo kolo nogometne Premijer lige BiH utakmicom u Doboju kod Kaknja zaključit će Mladost i Široki Brijeg. Bit će to sraz jedine neporažene momčadi u ligi i zahuktalih gostiju koji dolaze s dvije vezane pobjede.

Trener domaćih Ibro Rahimić poručuje kako su njegovi ''mladostaši'' kvalitetniji od Širokobriježana i kako njihovi ovosezonski rezultati nisu slučajni. S druge strane, trener gostiju Branko Karačić maksimalno respektira rezultate Mladosti ali vjeruje kako njegova momčad discipliniranom igrom može do bod(ov)a.

Najveće ovosezonsko iznenađenje

''Mladost je sigurno najveće ovosezonsko iznenađenje. Zauzimaju visoko treće mjesto, jedini su bez poraza u prvih šest kola i ti rezultati su odraz njihove kvalitete. Momčad Ibre Rahimića je čvrsta momčad i neće nam biti nimalo lako u današnjem susretu na njihovom terenu'', tvrdi i Antonio Soldo, vratar Širokog Brijega, čiji je cilj svoju mrežu sačuvati netaknutom u današnjem susretu.

To mu je uspjelo u „generalci“ pred ovu sezonu kada su njegovi suigrači i on pogocima Ivana Barabana i Antonija Repića na Pecari svladali Mladost.

''Danas nas očekuje potpuno drukčija utakmica. No, ukoliko odigramo disciplinirano cijelu utakmicu na kraju možemo do nove pobjede. Vidljiv je pomak u našoj igri, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i to nas ohrabruje'', poručio je Soldo za Bljesak.info.

Tradicija na strani Širokog Brijega

Kada je riječ o tradiciji, ona je apsolutno na strani Širokog Brijega. U dosadašnjih pet međusobnih susreta Plavo-bijeli s Pecare ostvarili su četiri pobjede, a Mladost samo jednu. U prošlosezonskom ligaškom susretu u Doboju kod Kaknja Mladost je povela ali su gosti preko Borisa Pandže i Ivana Krstanovića uspjeli preokrenuti rezultat i slaviti pobjedu.

No, u današnjem susretu Krstanović, koji je suspendiran zbog tri žuta kartona, neće ni biti u kadru Širokog Brijega, dok će Boris Pandža vjerojatno ostati na klupi. Osim na Krstanovića, trener Branko Karačić neće moći računati ni na ozlijeđenog Ivana Crnova, a upitan je i nastup nedovoljno oporavljenog Dine Ćorića.

Kod domaćih će dvoboj sa Širokobriježanima zbog ozljeda propustiti Pavle Sušić i Mirza Rizvanović te Aladin Šišić, novo pojačanje iz Slovenije za kojeg još uvijek nije stigao certifikat.

Utakmica u Doboju kod Kaknja počinje u 17 sati uz izravan televizijski prijenos na BHT1.

Kopirati
Drag cursor here to close