Dvostruki aršini

Sloboda zatražila očitovanje Saveza o "slučaju Zec"

Sport / Nogomet | 17. 06. 2017. u 14:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici Slobode obavijestili su Nogometni savez BiH o kršenju sporazuma od strane Asima Zeca, igrača koji je unatoč preliminarnom potpisu novog ugovora s tuzlanskim premijerligašem prešao u Željezničar.

''Poslali smo sporazum koji je u siječnju potpisao Zec i obavezao se da će produžiti ugovor s nama za još šest mjeseci. Nakon toga nas je izigrao, a mi tražimo od Saveza da se očituje i opovrgne sumnje u dvostruke aršine koji se primjenjuju kada su u pitanju klubovi i odvjetnici igrača u sporu'', kaže predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Podsjetio je da je u postupku licenciranja Savez prihvatio sporazume o dugovanjima Slobode prema pojedinim igračima, iako su Tuzlaci dokazivali da se ne radi o izvršnim dokumentima.

''Ako su nama nametnuli obavezu izmirenja dugovanja četvorici igrača (Kostić, Mehidić, Fatić, Govedarica) na temelju sporazuma, nadamo se da će i u 'slučaju Zec' imati isti aršin i spriječiti njegovo registriranje za Željezničar'', kaže Mujkanović Feni.

Dodao je da, ukoliko Savez želi čiste račune na relaciji klubovi – igrači, onda treba imati jednake principe za sve i tako ''presuđivati''.

''Sve do odlaska Sulejmana Krpića u Švedsku Asim Zec nije bio igrač od primarnog značaja za Slobodu. Trener Jagodić mu je pružio priliku, faktički je razigrao Zeca, a on se ponio nekorektno. Realno gledajući, kada bi se kojim slučajem vratio u Slobodu, pitanje je bi li Zec imao mjesto u momčadi. Tko jednom iznevjeri, teško može dobiti novu priliku'', smatra Mujkanović.

Prema spomenutom sporazumu, Sloboda je "amateru" Zecu za produžetak ugovora jamčila mjesečnu plaću od 2.500 maraka, dok bi u slučaju plasmana u Europu dobio još 5.000 KM nagrade.

Koliko je trebao dobiti ''na ruke'' za potpis novog ugovora, ostaje nepoznanica.

Kopirati
Drag cursor here to close