Premijer Liga

Sloboda ima poseban motiv protiv Krupe

Sport / Nogomet | 19. 05. 2017. u 12:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ekipa Krupe neporažena je već šest utakmica, ali u posljednjih 12 kola ostvarili su samo jednu pobjedu i to protiv nas. Boli me poraz u Krupi od 3:0, a tako je prošao i moj kolega Musemić u prvom dijelu prvenstva. Sve to motiv je da sutra prikažemo dobru utakmicu, a zadovoljit će me jedino pobjeda kojom ćemo ovjeriti četvrtu poziciju u prvenstvu'', izjavio je trener Slobode Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare.

Naglasio je da je Sloboda u prvenstvu išla svojim putem i k svom cilju, a to je Liga za prvaka. Četvrta pozicija je na kraju lijep uspjeh, kazao je trener Tuzlaka, dodavši da je "pet penala dijelilo njegovu ekipu od Europe".

''Najgore je kada drugi odlučuje o tvojoj sudbini. Zato ćemo se potruditi da nam se u sljedećoj sezoni to ne dogodi. Pobjeda protiv Krupe bila bi nam vjetar u leđa za sljedeće prvenstvo za koje već imam razrađen program rada. Ujedno, želimo se pozitivnim rezultatom oprostiti i od svojih navijača. Očekujem veću posjetu nego protiv Radnika i zbog toga što će ulaz za sve biti besplatan'', rekao je Jagodić.

Naglasio je da i neriješen rezultat ostavlja Slobodu na 4. poziciji, ali da njegovoj ekipi ne odgovara, jer bi u tom slučaju posljednje kolo moglo odlučivati o konačnom plasmanu, kada Krupi dolazi umorno Sarajevo, dok Sloboda ide Zrinjskom.

''Krupa ima bolji međusobni skor s nama i od igrača tražim samo pobjedu. Neće to biti lako, jer je za mnoge Krupa hit sezone, s mladim igračima rade dobru priču, što i mi želimo. Sutra će igrati dvije prosječno najmlađe ekipe u ligi. Dolaze rasterećeni, stalo im je da sezonu okončaju trijumfalno, ali to i mi želimo. Utakmicu može odlučiti jedan potez ili jedna greška'', napomenuo je Jagodić, dodavši da u posljednjih 12 utakmica Sloboda ima četiri pobjede i da je sutra favorit.

Zbog žutih kartona sutra u Slobodi neće biti Harisa Mehmedagića i Almedina Ziljkića, a zbog ozljede vjerojatno neće nastupiti ni Aleksandar Subić koji nije trenirao cijeli tjedan.

''To su za nas tri bitna igrača. Znamo da je u prvoj utakmici protiv Krupe na Tušnju prvi gol postigao upravo Subić, a drugi Mehmedagić. Ipak, izvest ćemo ekipu koja može odigrati dobru utakmicu i ostvariti pobjedu'', zaključio je Jagodić.

Uime igrača govorio je Vladimir Grahovac koji je potencirao dobru atmosferu u ekipi i želju da se od navijača oproste pobjedom.

''Krupa je ove sezone pokazala da ima kvalitetnu i mladu ekipu i da se može nositi sa većinom klubova u Premijer ligi. Treba ih respektirati, ali sutra prednost i ulogu favorita dajem nama, jer igramo na domaćem terenu. Međusobni odnos želimo popraviti. Krupa nas je pobijedila dva puta u gostima i mislim da sutra moramo imati veći motiv za trijumf kako bismo na kraju zauzeli 4. poziciju što je generalno naš cilj ove sezone'', poručio je Grahovac.

Utakmica Sloboda – Krupa igra se sutra od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close