Plemići na Koševu

Slišković: U Sarajevu nećemo kalkulirati

Sport / Nogomet | 08. 04. 2017. u 16:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je u prve dvije utakmice s Blažom Sliškovićem na klupi pokazao da izlazi iz krize, no u nedjelju od 19 sati na Koševu će morati dokazati da je dovoljno jak zabilježiti povoljan rezultat u srazu s direktnim rivalom, Sarajevom.

"Pred nama je izuzetno teška utakmica, jer se Sarajevo pobjedom u Tuzli do kraja uključilo u borbu za naslov prvaka BiH i sigurno da će nastojati pred svojom publikom te ambicije realizirati pobjedom”, ocijeniio je Slišković. 

“Mi poslije kvalitetne igre u drugom poluvremenu protiv Željezničara vjerujemo da ćemo odigrati kvalitetno i borbeno, a ako bude tako, ne bojim se za rezultat”, dodao je.

Slišković smatra da će za povoljan ishod najvažniji biti ispravan pristup.

“Mislim da smo u uzlaznoj putanji, da smo povratili samopouzdanje bez obzira što nismo pobijedili Željezničar. Ako uđemo u utakmicu da pobijedimo, onda možemo očekivati kvalitetnu igru i osvajanje ne samo jednog, nego i sva tri boda.”

“Nećemo kalkulirati, jer kada kalkulirate može vam se dogoditi da primite pogodak u 90. minuti i onda niste ništa uradili. Od prve minute ćemo pokušati dati gol više.”

Posljednje partije Sarajeva nisu ga impresionirale.

"Sarajevo dosta oscilira. Pobijedili su u Tuzli, ali Sloboda nije odigrala ništa posebno. Prvi pogodak su postigli nakon odbijanca, pritrčao je Hebibović i zabio gol. Drugi pogodak je bio u 95. minuti iz slobodnog udarca, a tu je krivac bio vratar. Prema onome što sam gledao na snimci, nisu ostavili dojam ekipe koja gazi sve pred sobom.”

“Naravno da su kući opasni, posebno u prvih 15-20 minuta nošeni publikom naprave pritisak, imaju dva-tri odlična individualca, posebno Duljevića kojemu nikada neznate hoće li proći pet igrača, ili će zapeti na prvoj prepreci. Tu trebamo obratiti pozornost da nam ne unesu nemir u zadnjoj liniji. Moramo držati svoj raspored, koncentrirati se maksimalno na prvih 15-20 minuta, i ako izdržimo taj pritisak, sve što utakmica bude dalje odmicala, mislim da će ići u našu korist".

U kombinacijama neće imati ozlijeđenog Zvonimira Blaića i kartoniranog Ognjena Todorovića, a upitan je nastup Daniela Graovca.

Utakmica Sarajevo - Zrinjski igra se u nedjelju u 19 sati uz izravan prijenos na Areni Sport 1.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close