Zrinjski na Tušnju

Slišković: Sloboda se pomalo diže, neugodna je i čeka nas otvorena igra

Sport / Nogomet | 18. 08. 2017. u 10:03 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak BiH mostarski Zrinjski u petom kolu gostuje kod Slobode na Tušnju, a izabranike Blaža Sliškovića očekuje teška utakmica bez obzira na loš početak sezone Tuzlaka.

No, prije nego se dotaknuo ovog susreta, trener ''Plemića'' se na današnjoj press konferenciji prvo dotaknuo prošle utakmice s Krupom protiv koje je njegova momčad teško došla do pobjede.

''Prije svega da kažem da je bilo veoma važno i nadasve teško to što smo dobili Krupu prije 4-5 dana, mislim da je od velikog znajača bez obzira što smo se dobro pomučili da osvojimo tri boda, ali mislim da je veoma važno zbog tog nekog psihološkog momenta jer nakon poraza u Bijeljini smo se tom pobjedom i psihološki vratili. Pobjeda protiv Krupe daje nam određenu sigurnost i nadu da i u Tuzli možemo prije svega igrati ofenzivno, od toga ne odustajemo imamo takav profil igrača i takvu momčad da sebi 'možemo priuštiti' igrati ofenzivno, odnosno želim da moja ekipa igra za gol više. Nismo nešto efikasni - u četiri kola pet golova, to je za jednu ekipu koja pretendira da bude prvak BiH jedan loš prosjek, ali opet treba i napomenuti da praktično sve četiri ekipe su kvalitetne ekipe počeviši od Sarajeva, Širokog, Radnika i Krupe tako da nismo nešto ni očekivali golijadu u tim utakmicama'', osvrnuo se Slišković na prve četiri ovosezonske utakmice.

Ističe da nije zadovoljan realizacijom te da se te stvari ne mogu tek tako promijeniti ili kazati ''Poradit ćemo na tome'' jer u tom trenutku odlučuje onaj smirenost i koncentracija igrača koji bude u prilici za pogodak, a onda se vratio na glavnu temu - Slobodu.

''Čeka nas Sloboda koja je u zadnje dvije utakmice osvojila četiri boda, koja se pomalo diže, nakon dvije utakmice bez pobjede, osvojili su bod i pobijedili sada Viteza, tako da je to ekipa koja se sigurno podiže, koja može biti veoma neugodna, pogotovo na domaćem terenu. Nisu ništa posebno mijenjali u svom stilu i načinu igre od prošle godine, imali su promjena u igračkom kadru, ali ostala su im 3-4 kvalitetna igrača, pogotovo taj srednji red i napad koji je dosta pokretljiv, imaju niske brze igrače po bokovima i to nam može predstavljati jedan problem u slučaju da kontroliramo igru da napadamo i da nam se ne bi dogodilo da nas iznenade nekim kontrama što je veoma lako moguće očekivati ako se mi odlučimo na ofenzivnu igru'', komentirao je nedjeljni susret sa Slobodom.

''Mislim da će Sloboda imati namjeru igrati otvoreno i napadački tako da vjerujem da nas čeka otvorena igra s jedne i s druge strane za pogodak više, moglo bi se dogoditi da bude jedna kvalitetna utakmica, pogotovo što je noćna utakmica što će ipak biti svježije vrijeme i mislim da igračima ništa neće predstavljati problem niti će imati bilo kakvu izliku za lošu igru'', dodao je popularni ''Baka''.

Upitan od novinara da prokomentira izjavu trenera Slobode Vlade Jagodića da je Sloboda ove sezone bolja, a Zrinjski lošiji u odnosu na prošlu, Slišković se s time nije složio.

''Ne bih se složio s time da je Zrinjski slabiji, ništa mi nismo slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Kvaliteta igrača dođe u drugi plan u odnosu na motiv, momci koji su došli imaju puno veći motiv nego oni koji su otišli i to je jedan od razloga zašto smo dopustili nekim igračima da odu iz kluba jer su se nakon nekoliko sezona zasitili i ove razine natjecanja, a i ovog kluba, ne kažem da ga nisu voljeli, ali sigurno su imali veće ambicije i otišli su i to je njihovo pravo. Doveli smo zato igrače koji imaju sigurno veći motiv da sa Zrinjskim osvoje nešto u svojoj karijeri, da pokušaju biti prvaci, što će im puno značiti u budućnosti i karijeri tako da možda eventualno po toj nekoj igračkoj kvaliteti smo izgubili 10 posto, a dobili 30 posto po motivaciji tih igrača'', kazao je Slišković.

Na press konferenciji bilo je riječi i o angažmanu 25-godišnjeg sjevernokorejskog ofenzivca Hyon-Uk Soa.

''Izvrstan igrač, može igrati na tri pozicije, igra s obje noge, on je 'čovjek od gume'. Bio bi nam jako koristan, no transfer će ipak ovisiti o čelništvu kluba koje mora riješiti papirologiju za eventualni nastup u Premijer ligi'', zaključio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

"Veliki problem je komunikacija, ne govori engleski jezik, iako zna poneku riječ, ruke te zabole dok mu objasniš! Ali nije to toliki problem jer ga sada počinju učiti naš jezik. Bolje da uči naš jezik, pa ako za mjesec dana nauči naših 15 riječi, dobro je....", kazao je Baka.

Hyon-Uk već neko vrijeme trenira s ''Plemićima'', a u Mostar je stigao nakon angažmana u klubu ''25. Travanj'', jednom od najuspješnijih klubova Sjeverne Koreje. Standardni je reprezentativac svoje zemlje i do sada je odigrao 14 utakmica.

Susret Sloboda - Zrinjski, kojeg sudi Edin Jakupović, igra se u nedjelju od 20.00 sati uz izravan prijenos na Moja TV.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close