Propast

Slavna Maracana danas je utočište za mačke lutalice

Sport / Nogomet | 13. 01. 2017. u 11:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novi izgled Maracane uloženo je blizu 580 milijuna eura, ali stanje u kojem se danas nalazi taj slavni sportski objekt možemo okarakterizirati jednom riječju - propast. 

Maracana je obnovljena je za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, no od tada zdanje nitko ne održava - travnjak nitko ne održava, potrgane sjedalice odbačene su na hrpe u hodnicima, u kojima se nalazi i gomila drugog smeća, po kojem kopaju mačke lutalice, piše Jutarnji list. 

Ponos Rija postao je njegova sramota i danas ni jedan od profesionalnih nogometnih klubova ne može osigurati sredstva kako bi tamo mogao igrati svoje utakmice.

Botafogo, Flamengo, Fluminense i Vasco da Gama na Maracani su prije igrali svoje velike utakmice, no, nakon obnove korištenje tog kultnog objekta postalo im je preskupo.

“Za nogomet u Rio de Janeiru i za ljude u Riju, SP je najgora stvar koja se dogodila. Stadion je bio zatvoren tri godine, a nakon toga može biti ponovo otvoren samo po vrlo visokoj cijeni”, rekao je Rubens Lopes, predsjednik Nogometnog saveza Rija.

Nogometni dužnosnici Rio de Janeira pozvali su policiju da poduzme hitnu akciju s ciljem zaustavljanja “uništenja Maracane”, nakon što su nedavno sa stadiona ukradeni i brojni vrijedni predmeti, među njima čak i brončani kip Marija Filha, novinara po kojem je stadion dobio ime.

Kopirati
Drag cursor here to close